Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pod svobodnim soncem v Medvodah

V koronskem času je v Medvodah zaživelo Združeno medvoško gledališče -  pobuda, projekt, predstava petih društev z gledališkii sekcijami, ki so v sodelovanju z javnim zavodom Sotočje in občino Medvode v juniju 2021 pripravili izvirno predstavo Kralj Ojdip na prireditvenem prostoru ob novi medvoški tržnici. Za uspešno povezovanje med društvi je občina Občinski kulturni zvezi Medvode v letu 2022 podelila občinsko medaljo za posebne dosežke. 

Projekt se je v letu 2022 nadaljeval z gledališkimi delavnicami, v letu 2023 pa se je snoval naslednji večji projekt združenih medvoških gledališčnikov, ki pa je bil zamaknjen v leto 2024, ko občina praznuje svojih 30 let. 

Ob tej posebni priložnosti je predstava zamišljena zelo inovativno, saj se bo odvijala na dveh bregovih Save, ki ju povezuje nova brv z imenom Medvoški lok. 

Pod dramaturškim in režiserskim vodstvom Janeza Venclja bo gledališki dogodek povezal lokalne igralce, igralke in druge prostovoljce, ki bodo pomagali poustvariti čas in občutja zgodovinskega romana Frana Saleškega Finžgarja Pod svobodnim soncem.

Prvi korak je izbor igralcev, čemur bodo namenjene avdicije 17.2., 18.2. in 22.2. v prostorih kulturno-umetniškega društva, ki nosi ime avotrja romana, KUD F.S. Finžgar, Senica.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek obrazca: https://forms.gle/zGTX8FkmzWdH7FWG9

ali pišejo na mejl: zmgledalisce@gmail.com

Vabljeni!


Oglejte si tudi