Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Župan se je srečal s predstavniki gospodarstva

Župan Nejc Smole je včeraj v Kulturnem domu Medvode gostil predstavnike lokalnega gospodarstva. Po nekaj letih premora in omejitvah srečevanj v živo je ponovno obudil tradicijo letnih srečanj z gospodarstveniki, ki v naši občini zagotavljajo delovna mesta in skrbijo za gospodarski razvoj.

Z gosti so spregovorili o izzivih, s katerimi se soočamo v naši občini, ter izmenjali mnenja o viziji razvoja skupnosti. Župan je najprej predstavil največje investicije izvedene v mandatu 2018 – 2022. V tem času je Občina Medvode izvedla približno 170 projektov v vrednosti dobrih 35 milijonov evrov. Sledila je predstavitev največjih projektov, ki so umeščeni v osnutek Proračuna Občine Medvode za leti 2023 in 2024. Predvsem je bilo govora o večjih objektih za potrebe družbenih dejavnosti in komunalnem opremljanju občine.

V zadnjem delu srečanja je sledila predstavitev postopka sprememb Občinskega prostorskega načrta SD OPN 01 v katerega so vključene strateške pobude. Občina Medvode je Občinski prostorski načrt sprejela v letu 2018, s postopkom sprememb pa smo začeli konec leta 2021. Prisotni so bili enotnega mnenja, da so državne regulative in zakoni na tem področju preveč togi, postopki pa trajajo predolgo, da bi lahko sledili potrebam gospodarstva.

Gostje so imeli po zaključku srečanja tudi priložnost za medsebojno spoznavanje in izmenjavo izkušenj.

Oglejte si tudi