Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Znani uradni izidi lokalnih volitev

Občinska volilna komisija je objavila uradne izide letošnjih lokalnih volitev. Kot edini kandidat je bil na mesto župana izvoljen dosedanji župan Nejc Smole.

Največ mest v Občinskem svetu Občine Medvode je dobila LNS - Lista Nejca Smoleta (12), sledita Nestrankarska lista Sotočje (3) in Slovenska demokratska stranka (3). Po 2 mesti sta dobili Nova Slovenija - krščanski demokrati in Zeleni Slovenije, enega člana pa je dobila stranka Socialni demokrati. Med njimi je bilo izvoljenih 10 žensk in 13 moških. Najmlajša članica bo štiriindvajsetletna predstavnica LNS, Ana Veber, najstarejša pa s 75 leti, predstavnica SDS, Jožefa Rotovnik Jaklič.

V dveh primerih je občinska volilna komisija izvedla žreb, v prvem primeru zaradi enakega števila preferenčnih glasov pri Nestrankarski listi Sotočje in v drugem primeru za eno mesto v svet KS Pirniče zaradi enakega števila glasov.

Znani so tudi izidi volitev v svete krajevnih in vaških skupnosti. Vsa mesta niso zapolnjena, saj v nekaterih volilnih enotah ni bilo dovolj kandidatov, za Krajevno skupnost Seničica – Golo Brdo pa ni kandidiral niti en kandidat.

Podrobne izide najdete v spodnjih priponkah.

Oglejte si tudi