Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Rekonstrukcija ceste in gradnja vodovoda na lokalni cesti Seničica - Žlebe

Predmet javnega naročila je rekonstrukcija ceste in gradnja vodovoda na lokalni cesti Seničica - Žlebe.

Rekonstrukcija lokalne ceste se bo v celoti izvedla znotraj naselja Žlebe v dolžini cca 1040 m. V sklopu rekonstrukcije ceste se rekonstruirajo tudi cestni priključki občinskih javnih poti na lokalno cesto znotraj območja predvidenega posega, predvidena je ureditev površin za pešce in gradnja vodovodnega omrežja za pitno vodo DN 100 v skupni dolžini cca 1032 m.

Mesto pričetka rekonstrukcije ceste sovpada z objektom s HŠ Žlebe 1 ter priključkom individualnega dovoza (levo) na predmetno lokalno cesto LC-251111 Seničica-Žlebe, kjer se prične obdelava odseka 2. Mesto konca odseka 2 pa se konča pri odcepu na JP 751656 (Žlebe 13A – Žlebe 4).

Od priključka ceste JP 751641 Cesta v Žlebe na  cesto LC-251111 Seničica-Žlebe bo v dolžini 200 m v smeri proti tenis igriščem izvedena obnova vozišča z  asfaltiranjem.

Vozišče predmetne lokalne ceste je v asfaltni utrditvi širine od 3,50 m do 4,00 m. Ob predmetnem cestišču na obeh straneh vozišča zaključek vozišča predstavlja utrjena bankina, individualni uvozi, obstoječe ograje ali obstoječi betonski robniki. Cesta poteka v gričevnatem terenu. Niveleta ceste v celoti sledi terenu. Vzdolž ceste se na obravnavanem odseku med P27 in P51 v večji meri nahajajo kmetijske oz. zelene površine ter gozdne površine, sicer je vzdolž ceste gosta obcestna pozidava. V območju rekonstrukcije cestna razsvetljava ni urejena. Po podatkih katastra gospodarske javne infrastrukture vzdolž predmetne ceste potekajo elektro-energetski in telekomunikacijski vodi. Odvodnjavanje površinske vode ceste je izvedeno razpršeno v okoliški teren, ponekod v območju obcestne pozidave se nahajajo vtočni jaški z LTŽ rešetkami.

V sklopu rekonstrukcije ceste je predvidena ureditev površin za pešce.

Izvedba vodovoda je predvidena iz nodularne litine DN 100 v skupni dolžini cca. 1.032 m. V sklopu distribucije pitne vode je predvideno tudi hidrantno omrežje s štirimi nadzemnimi in osmimi podtalnimi hidranti. V točki (teme) 6 cevovoda je predviden zračnik, v točki 38 pa blatni izpust.

Predvidena je izvedba cevovoda iz nodularne litine – Duktil premera DN 100 mm. Cevi morajo biti izdelane v standardnih klasah K9 in K10 v skladu s standardom EN 545/ISO 2531. Cevi so na notranji strani zaščitene s cementno oblogo, ki je nanesena po postopku centrifuge. Cevovod se polaga v peščeno posteljico, zasip se vrši v dveh etapah. Komprimiranje bo s peskom v coni cevovoda ter zasip izven cone cevovoda.

Oglejte si tudi