Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Gradnja kanalizacije in komunalne infrastrukture na Ladji

V prihodnjih dneh bomo začeli gradnjo kanalizacije in obnovo vodovoda v krajevni skupnosti Senica. Prva faza obsega obnovo vodovoda, gradnjo sanitarne in meteorne kanalizacije, pločnika in rekonstrukcijo ceste v spodnjem delu naselja Ladja.

Investicija zajema gradnjo sanitarne kanalizacije (kanal L-1, L-2, L-2T, L-2.1 in L-2.2), meteorne kanalizacije na lokalni cesti, obnovo vodovoda (trasa ob L-2, L-2.1 in L-2.2), rekonstrukcijo odseka lokalne ceste in gradnjo novega pločnika od vhoda v podjetje Papirnica Goričane do avtobusnega postajališča na Ladji. Izveden bo podboj pod železniško progo, kjer poteka trasa kanalizacije proti naseljema Spodnja in Zgornja Senica. Skupno bo izvajalec v prvi fazi zgradil 1.200 metrov kanalizacije ter obnovil 490 metrov vodovoda. Ob gradnji kanalizacije bomo na glavni cesti od vznožja nadvoza čez železniško progo do mostu čez reko Soro pri Papirnici Goričane izvedli rekonstrukcijo ceste. Širina voznega pasu bo tako 2,75 metra, kar bo omogočilo normalno srečevanje s tovornimi vozili s priklopnikom. Prav tako bomo zgradili pločnik v širini 1,6 metra ter izvedli predpripravo za kasnejšo postavitev javne razsvetljave, ki pa ni predvidena v tej fazi. V sklopu investicije bo podjetje Telekom Slovenije d.d. vgradilo kabelsko kanalizacijo ter optični kabel.

Na podlagi javnega naročila je bila kot najugodnejša izbrana ponudba podjetja V-3, gradnja in inženiring, d.o.o.. Vrednost celotne investicije znaša 1.663.983,80 EUR z DDV. Vrednost gradnje sanitarne kanalizacije in obnove vodovoda je 998.812,53 EUR z DDV, kar bo v celoti prispevalo Javno podjetje VOKA – SNAGA d.o.o. Gradnjo pločnika, meteorne kanalizacije in rekonstrukcije ceste v vrednosti 665.171,27 EUR z DDV pa financira Občina Medvode.

Izvajalec bo z deli začel na trasi ob stanovanjskih objektih, kjer bodo dela potekala predvidoma do konca meseca avgusta, celotna gradnja kanalizacije na Ladji pa bo zaključena predvidoma do konca letošnjega leta.

V času del na glavni cesti ob papirnici bo veljala popolna zapora ceste, saj bo izkop za fekalno kanalizacijo potekal na globini do 2,5 metra. Obvoz bo možen prek Medvod mimo železniške postaje in naprej proti Goričanam. Med objekti bodo vzpostavljene popolne zapore ulic v dogovoru med izvajalcem in prebivalci.

Zavedamo se, da bo popolna zapora cest povzročila nekaj slabe volje med vsemi rednimi uporabniki, zato vas prosimo za razumevanje. Z nekaj dobre volje in potrpljenja bomo že konec leta deležni neprimerno boljše infrastrukture in bolj varne ceste.

Kmalu prideta na vrsto tudi Spodnja in Zgornja Senica

Pred tednom dni smo se razveselili odločbe Ministrstva za naravne vire in prostor, ki nam je dodelilo milijon evrov iz Načrta za okrevanje in odpornost za gradnjo kanalizacije na Spodnji in Zgornji Senici. Tudi za ti dve naselji imamo že pridobljeno gradbeno dovoljenje, zato bomo še letos z javnim naročilo poiskali izvajalca in po zaključku del na Ladji nadaljevali z gradnjo po krajevni skupnosti Senica.

Oglejte si tudi