Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Poletje med vodami 2023 (medvoški poletni festival)

Pred pričetkom letošnjega festivala Poletje med vodami, že drugega v vrsti, s katerim Medvoščanom in drugim obiskovalcem naše občine v poletnem času ponujamo pestro ponudbo dogajanja v obliki koncertov, predstav in kino večerov pod zvezdami na sotočju Save in Sore, vam želimo predstaviti nekaj letošnjih poglavitnih dogodkov.
Uvodni večer na prireditveni ploščadi Tržnice Medvode bo tokrat pripadel Godbi Medvode, ki v petek, 9. junija, vabi na Večer slovenske popevke z Godbo Medvode in gosti. Zimzelene hite slovenske popevke bodo pod vodstvom dirigenta Godbe Medvode Roka Škrlja prepevali trije imenitni solisti: Oto Pestner, Nina Strnad in Zala Smolnikar ZÁLI. Koncert, v celoti posvečen slovenski popevki, bo povezoval radijski voditelj, pisatelj in glasbenik Ambrož Kvartič. Obeta se nam čaroben večer na sotočju Save in Sore, ki ga ne gre zamuditi!

Dirigent Godbe Medvode, Rok Škrlj, vabi vse Medvoščanke in Medvoščane: "Na vabilo Zavoda Sotočje za pripravo večera slovenskih popevk smo se hitro odzvali. S skupnimi močmi smo oblikovali drzen program, ki bo obsegal pesmi iz najlepše dobe Slovenske popevke. Zares me veseli, da bodo z nami nastopili vrhunski, zame najboljši, slovenski pevci. Na vokalih se nam bodo pridružili Nina Strnad, Zala Smolnikar in Oto Pestner. Godba Medvode je prvo polovico letošnjega leta posvetila prav temu koncertu, zato vas lepo vabimo na koncert vsem dobro znanih in nepozabnih pesmi."

V sklopu praznovanja občinskega praznika in ob odprtju nove kolesarske brvi na sotočju Save in Sore že sedaj vabimo tudi na nepozabni koncert z eno in edino Nino Pušlar, najbolj predvajano izvajalko preteklega leta in lastnico najbolj predvajane pesmi leta 2022 – Nina, Nina, Nina. Potem, ko je večkrat napolnila že skoraj vsa domača koncertna prizorišča, dvakrat razprodala Križanke in halo Tivoli, posnela sedem studijskih albumov, dva ducata hitov, že tri leta zapored pa je tudi z naskokom najbolj predvajana domača izvajalka na slovenskih radijih, prihaja končno tudi v Medvode!

Glede na to, da se bo koncert dotikal občinskih dogodkov ob odprtju nove kolesarske poti, ki Medvode povezuje z Ljubljano, in odprtja nove kolesarske brvi čez reko Savo, pa bo v soboto, 8. julija, vstop na koncert Nine Pušlar PROST! 

Občanke in občane občine Medvode vabimo, da se že popoldne s kolesi zapeljejo po novi kolesarski poti čez novo brv, in se ustavijo na Tržnici Medvode, kjer bodo vse od 15. ure dalje, kot tudi med koncertom Nine Pušlar, za dobro vzdušje in pestro kulinarično ponudbo skrbeli food in drink trucki Karavane okusov. Z njihovimi pisanimi tovornjački in prikolicami polnimi dobrot se bodo ustavili »med vodami«, zategnili ročno zavoro, zakurili peči, odprli lopute in pripravili najboljši street food z vseh štirih strani obeh naših rek. Z nami bodo: Beer Bulli, Gabriello, Gud street fud, American Burgers, Caminito, Yammy truck in Brincelj gin van. To pa še ni vse! Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki bodo lahko uživali na napihljivih igralih Matija Mataja. 

Konec julija nas bosta med zvoke galebov in šumenja morskih valov na koncertu z dalmatinskim melosom popeljali klapi Šufit & Solaris. Za epski zaključek festivala Poletje med vodami in poslastico za rokenrol sladokusce pa bodo v soboto, 2. septembra, poskrbeli Hamo & Tribute 2 Love! Preplet nežnosti, porednosti, šaljivosti in resnosti je z leti postala njihova znamka, ki na vsakem koncertu dobi nov pečat kvalitete. Obeta se čustvena fuzija novih materialov in starih uspešnic, ki se jih je nabralo v dveh desetletjih ustvarjanja. Zagotovo koncert za tiste z okusom!

Tudi letos bomo s festivalom posegli na manjše, a zato toliko bolj simpatične prostore v občini, primerne za izvedbo akustičnih koncertov. V petek, 25. avgusta, se bo tako v Smledniku na Trgu sv. Urha, kjer je lani navduševal Rudi Bučar, tokrat predstavil izjemni mladi kantavtorski up iz Brežic, Robert Petan, oz. kot si sam pravi – »muzikantavtor«, ki občinstvo navdušuje z duhovitimi, izvirnimi in posrečenimi skladbami in predvsem – besedili. Trenutno ga lahko gledamo v satirični oddaji Kaj dogaja na Televiziji Slovenija, v Smledniku pa bo nastopil z bandom, kot gostja bo zapela tudi odlična Maja Weiss.

S festivalom pa skrbimo tudi za ponudbo za mlade, v petek, 1. septembra, bodo tako v Klubu Jedro nastopili Kokosy, ki so v letošnjem letu izdali svoj 2. studijski album z naslovom Čustveni vrtiljak in ob tem napolnili Kino Šiška. Pridružili se jim bodo rokerji iz vipavske doline Jet Black Diamonds, ki so s svojimi hiti že večkrat poskrbeli za »Pesem tedna« na Valu 202.

Več informacij o programu lahko poiščete na visitmedvode.si, ter vseh Visit Medvode in Poletje med vodami družbenih omrežjih. Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in v TIC Medvode.

Vabljeni torej, da se letošnje poletje srečamo #medvodami!


 

ORGANIZATOR:

Javni zavod Sotočje Medvode

Ostrovrharjeva ulica 4

SI - 1215 Medvode

KONTAKT:

T: +386 1 361 43 46

M: +386 41 378 050

E: info@visitmedvode.si

W: www.visitmedvode.si

MEDIJSKI SPONZORJI:

Gorenjski glas, Radio Sora, TV Medvode

Oglejte si tudi