Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

ČISTILNA AKCIJA 2023 - ZBIRNA MESTA

Ponovno je pred nami obdobje, ko bo širom po Sloveniji čas za spomladanske čistilne akcije. Zavedamo se, da so čistilne akcije plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo hkrati pa spodbujamo, da se čistilne akcije vsakoletno izvajajo.

Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja. Pomemben prispevek k prizadevanjem je tudi naš skupni projekt Pomladansko urejanje in vzdrževanje čistega okolja, ki ga že vrsto let spodbujajo in usklajujejo Turistična zveza Medvode v sodelovanju z Javnim zavodom Sotočje Medvode in Občino Medvode ter Turistično zvezo Slovenije.

Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce Medvod, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, jezera, rek, gozdnega prostora, okolice prometnih poti idr.

Čistilna akcija bo v soboto, 18. marca 2023, v primeru slabega vremena pa teden kasneje, torej v soboto, 25. marca 2023.

Predstavniki krajevnih skupnosti oz. organizatorji akcije po posamezni krajevni skupnosti , boste vrečke in rokavice lahko prevzeli na Občini Medvode, v režijskem obratu, od srede 15. marca do petka, 17. marca, v času uradnih ur.

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejše in očesu privlačnejše Medvode.

Oglejte si tudi