Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Brezplačne vozovnice za mestne linije LPP

Od 1. oktobra 2021 bo na vseh linijah mestnega potniškega prometa LPP, tudi na linijah 15, 25 in 30, ki potekajo po naši občini, uporaba avtobusa brezplačna za upokojence in nekatere druge skupine uporabnikov. Poskrbite, da si pravočasno zagotovite brezplačne vozovnice. 

Na podlagi sklenjene pogodbe z Ministrstvom za infrastrukturo bodo s prvim oktobrom upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide, vojni veterani in osebe starejše od 65 let, pod pogojem, da niso v delavnem razmerju, upravičeni do brezplačne vozovnice za mestne linije LPP. Tistim upravičencem, ki že imajo vozovnico Slovenija rdeče barve, ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih, se bo vozovnica za mestni promet na kartico zapisala avtomatsko ob prvi validaciji na avtobusu. To pomeni, da se od 1. oktobra dalje lahko neomejeno vozijo tudi na mestnih linijah LPP.

Ostali upravičenci bodo najprej morali v Potniškem centru LPP oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz. Tisti, ki še nimajo terminske kartice Urbana, bodo le-to lahko kupili za 2,00 EUR, nanjo pa se bo zapisala pravica do brezplačne vozovnice na mestnih linijah LPP. Uporabnikom, ki že imajo terminsko kartico Urbana, pa se bo pravica zapisala na obstoječo kartico.

Potniški center LPP na Slovenski cesti 56 bo od 20. septembra do 8. oktobra 2021 odprt vsak delovnik od 7. do 19. ure. Poleg tega bo odprt tudi v soboto, 25. septembra, in 2. oktobra, od 7. do 13. ure. Od 9. oktobra dalje pa bo Potniški center LPP odprt med delovniki od 7. do 17. ure.

V izogib gneči v Potniškem centru bodo tistim upravičencem, ki že imajo terminsko kartico Urbana, omogočili, da vlogo za izdajo subvencionirane brezplačne vozovnice oddajo tudi na Tehničnih pregledih LPP, na Celovški cesti 160 (vhod s Ceste Ljubljanske brigade), vsak delovnik od 8. do 16. ure. Če upravičenec še nima terminske kartice Urbana, bo vlogo moral oddati v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru.

Vsem upravičencem priporočamo, da vlogo pridobijo na spletni strani LPP in na prodajno mesto prinesejo že izpolnjeno vlogo.

Potnikom, ki so kupili letno vozovnico, bodo sorazmerni del kupnine vrnili.

Kljub brezplačnemu prevozu je vozovnica veljavna le, če jo uporabnik ob vsakem vstopu na avtobus validira. Če vozovnica ni validirana, je neveljavna in bo potnik s strani kontrolorja prvič na to opozorjen in jo bo moral validirati, drugič pa lahko sledi strožja sankcija. Upoštevati je namreč potrebno, da validacija omogoča tudi štetje potovanj.

Vozovnica Slovenija za dijake in študente na mestnih linijah ne velja. Velja izključno na medkrajevnih linijah.

Več informacij najdete na spletni strani LPP

Oglejte si tudi