Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
13°C
10°C
Oceni objavo

ANKETA: Sanacija občinskega mostu čez reko Soro v Medvodah

Avgustovske poplave so poškodovale tudi most čez reko Soro na Cesti komandanta Staneta v Medvodah. Uničena je ograja na zahodni strani mostu, razsvetljava, deloma vozna površina in temelji mostu. Že v prvih dneh po poplavah smo prejeli različne predloge, kako naj ob sanaciji spremenimo prometni režim na mostu, da bo ta bolj prijazen pešcem in kolesarjem. V času načrtovanja sanacije mostu se tako obračamo na občanke in občane in vas prosimo za vaše mnenje o načinu sanacije mostu.

V odločanje vam dajemo tri različne variante prometne ureditve na mostu, od pešcem in kolesarjem najmanj prijazne, do trajnostni mobilnosti najbolj prijazne ureditve. Le nekaj deset metrov višje od občinskega mostu namreč reko Soro prečka državni most na Gorenjski cesti, kar omogoča razmislek o drugačni prometni ureditvi na občinskem mostu. Most je že tretji mesec zaprt za motorni promet, tako ste lahko dobro spoznali dve od treh različnih variant prometne ureditve.

Tri variante ureditve mostu

UREDITEV 1

Prometna ureditev mostu čez Soro v centru Medvode ostane takšna kot je bila pred avgustovskimi poplavami in omogoča promet za motorna vozila v obe smeri iz centra in v center Medvod ter ima urejena dva ozka pločnika na vsaki strani mostu.

UREDITEV 2

Prometna ureditev mostu čez Soro v centru Medvod se uredi na način, da omogoča enosmerni promet za motorna vozila ter ima urejen en širši pločnik za pešce in kolesarje.

UREDITEV 3

Prometna ureditev mostu čez Soro v centru Medvode se uredi na način, da je namenjen uporabi samo pešcem in kolesarjem, most pa je zaprt za ves motorni promet.

Prosimo vas, da nam svoje mnenje zaupate v anketi na povezavi:  https://www.1ka.si/a/16e99b9d. Sodelovanje v anketi vam bo vzelo manj kot 5 minut vašega časa. Odgovore sprejemamo do 20. novembra 2023.

Vabimo vas, da anketo delite tudi med vaše bližnje, sosede in prijatelje iz naše skupnosti.

Skupaj ustvarjamo mesto po meri občank in občanov!

Oglejte si tudi