Organizator: KNJIŽNICA MEDVODE
Kontaktni podatki organizatorja: Knjižnica Medvode, +386 (0)1 361 30 53.
Vstopnina: Vstop prost
V kulinaričnem prostoru vzhodne Evrope in nekdanje Sovjetske Zveze je ukrajinska kuhinja vedno izstopala, posamezne jedi, kot so boršč, kotlet po kijevsko ter piroški, pa so postale znane po vsem svetu. Nekateri celo imenujejo Ukrajino za Toskano vzhodne Evrope.
Na predavanju v sklopu Dnevov ukrajinske kulture, ki se pod imenom Kulturni miks boršč odvijajo v Sloveniji vsako leto maja, bomo torej izvedeli več o ukrajinski kulinariki. Predstavila nam jo bosta Inna Demchenko Fröhlich, ki je v Sloveniji živeča Ukrajinka in sedaj Medvoščanka ter članica kulturnega društva Ljubljana Kyiv, ter njen kolega Jurij Atamanjuk, novinar iz Lvova v Ukrajini.
Na koncu pa sledi degustacija.
Organizatorji dogodka so Knjižnica Medvode, KD Ljubljana Kyiv s podporo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.
Na predavanju v sklopu Dnevov ukrajinske kulture, ki se pod imenom Kulturni miks boršč odvijajo v Sloveniji vsako leto maja, bomo torej izvedeli več o ukrajinski kulinariki. Predstavila nam jo bosta Inna Demchenko Fröhlich, ki je v Sloveniji živeča Ukrajinka in sedaj Medvoščanka ter članica kulturnega društva Ljubljana Kyiv, ter njen kolega Jurij Atamanjuk, novinar iz Lvova v Ukrajini.
Na koncu pa sledi degustacija.
Organizatorji dogodka so Knjižnica Medvode, KD Ljubljana Kyiv s podporo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.


