Logo MojaObčina.si

Medvode

JUTRI
30°C
16°C
NED.
31°C
16°C

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Medvode

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Medvode bo potekala na predvečer občinskega praznika, v torek, 5. 7. 2022.

Vsako leto je slavnostna seja občinskega sveta posvečena podelitvi priznanj zaslužnim občankam in občanom, ki v lokalni skupnosti in tudi širše še posebej opazno bogatijo življenja ljudi in mednje vnašajo vrednote sočutja, solidarnosti, soodgovornosti in soustvarjanja boljše prihodnosti. Za njihov trud in požrtvovalnost se jim zahvaljujemo s podelitvijo priznanj: naziv častni občan Občine Medvode, Velika plaketa Jakoba Aljaža, Plaketa Jakoba Aljaža, Medalja Občine Medvode, Priznanje »Mladi up Medvod«.

Rdeča nit letošnje slovesnosti bo sledila konceptu prejšnjih let, ko smo ob bok prejemnicam in prejemnikom priznanj postavili znane medvoščane, ki so v teh lepih krajih ali širše pustili svoj odtis in stopili na pot »Obrazov sotočja«, ki predstavlja arhiv, kamor vsako leto vpisujemo nova imena graditeljev naše skupnosti; za naše zanamce.

Letos bomo poleg prejemnic in prejemnikov priznanj Občine Medvode tako predstavili tudi skromne podrobnosti iz življenja Hinka Saxa, mnogim nepoznanega tiskarnarja in knjigarnarja, ki se je pred 150 leti rodil v Medvodah.

Prireditev bo potekala na prireditveni ploščadi ob Tržnici Medvode.

Potrditev udeležbe: na mail tajnistvo@medvode.si 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi