Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
13°C
10°C

Samostojna slikarska razstava Jožeta Sušnika

##VIEWS##
Organizator: KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO ZBILJE
Kontaktni podatki organizatorja: Kud Zbilje.

   Jože Sušnik se likovnemu ustvarjanju posveča že vrsto let. Po upokojitvi se je pridružil Likovni sekciji Kulturno Umetniškega društva Zbilje.

   Jože je od nekdaj rad risal, kreativna žilica ga je vodila tudi v poklicno izobraževanje - strojni tehnik. Tako je lahko nenehno risal, v službi bolj z ravnilom, doma pa se je prepustil ustvarjalnosti. Za kakšno posebno priložnost je rad narisal karikaturo, popravil in poslikal stensko uro in bil iznajdljiv  in kreativen pri popravilu in vzdrževanju hiše. Tako so bili svinčnik, ravnilo in različno orodje ves čas v njegovih rokah.

   Za slikanje in ustvarjanje v barvah pa se je odločil po upokojitvi. Takrat se je včlanil v Likovno sekcijo KUD-a Zbilje, ki že vrsto let deluje pod mentorstvom dipl. slikarke Renate Grmovšek. Likovno skupino obiskujejo pretežno upokojenci, med katerimi so se stkale prijateljske vezi, zato v skupini ustvarja in vztraja že 16. leto. Poleg Renate sta ga s krajšimi tečaji pri njegovi slikarski poti usmerjala še akademska slikarka Andreja Eržen in akademski slikar Peter Gaber, mag.um.

   S svojimi likovnimi deli se je predstavil na mnogih skupinskih likovnih razstavah društva. Tokrat pa se drugič predstavlja s samostojno razstavo. Na razstavi si imamo priložnost ogledati nekaj izbranih del s sicer Jožetovega številnega opusa - od tihožitij, krajin, figur in portretov upodobljenih po spominu iz njegovega življenja. Za svoje slike je večinoma sam izdelal okvirje.


Razstava bo na ogled do 24. novembra, v prostorih Občine Železniki, v času uradnih ur.


KUD Zbilje sofinancira Občina Medvode.

 


 


Oglejte si tudi