Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
17°C
6°C
JUTRI
16°C
13°C

RAZSTAVA MIZA IN KONCERT KELTSKE GLASBE

Organizator: JAVNI ZAVOD SOTOČJE MEDVODE
Kontaktni podatki organiztorja: Kultura JZ Sotočje, info@zavodsotocje.si , +386 (0)1 361 43 46.
Vstopnina: Vstop prost
Pogoj za vstop na koncert je PCT.

Vabljeni na odprtje razstave Miza... in koncert keltske glasbe s skupino Noreia. Razstavo si boste lahko ogledali na Galeriji na prostem pred knjižnico, koncert pa bo izveden na prireditveni ploščadi ob Tržnici Medvode.

Razstava Miza... je nastala kot vizualni eksperiment povezovanja prehranskih izdelkov lokalne pridelave s kulturno dediščino Medvod in sodobnih načinov razmišljanja o jedeh današnjega časa in jedeh nekoč.
S sodobnim in inovativnim pristopom k izdelavi tematskih fotografij smo v objektiv poskušali ujeti stik tradicionalno pridelane hrane in duha dediščine, ki se skriva sredi čudovite narave Polhograjcev
pri sv. Marjeti v vasi Žlebe. Domači, lokalno pridelani izdelki, nekateri vključeni v medvoško
blagovno znamko Od Jakoba do Jakoba, ki so velikokrat bili in so še del pogrinjka praznične mize, nas s svojim okusom, vonjem in videzom hitro popeljejo v preteklost pa tudi med legende.
Nov pogled na lokalne izdelke, umeščene v tradicionalno lokalno okolje skozi oči umetnikov projekta MI:ZA, vam bo nedvoumno odprl razmišljanja o tem, kako pomembni sta ljudsko izročilo in domača lokalno pridelana hrana, ter nas obenem opomnil, da so tovrstni izdelki prava zakladnica zdravja in kulture, ki se je prevečkrat ne zavedamo.

Razstava, s katero se pridružujemo vseslovenskemu Tednu kulturne dediščine in Dnevom evropske kulturne dediščine 2021 je plod sodelovanja Javnega zavoda Sotočje Medvode, Turističnega društva Žlebe-Marjeta, Zavoda CCC in lokalnih ponudnikov prehranskih izdelkov: Mira Rismonda iz Dežele kruha, Kmetije Mis, Kmetije Pr’Črnet, Kmetije Malenšek in Domačije Pr’Andrej.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi