Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
NED.
16°C
4°C

Pomladimo gozdove 2023 - sajenje dreves v Mošah

Organizator: Družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o.
Kontaktni podatki organizatorja: pr@sidg.si ali 041 540 064 (vsak delovnik med 8.00 in 15.00).
Vstopnina: Vstop prost

Družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o., obvešča prostovoljce, da bo letošnja vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves potekala v soboto 25. marca s pričetkom ob 9.00 uri. Sadili bomo v bližini Kočevja (Polom), Lovrenca na Pohorju, Smrečja pri Bohorju in v Mošah pri Medvodah. Posebnost letošnje akcije je setev semen na Goriškem Krasu na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar. Prostovoljce vabimo, da se nam pridružijo v čim večjem številu in da skupaj naredimo dobro delo za naše gozdove.

Vse, ki se nameravate akcije udeležiti, prosimo, da svojo udeležbo prijavite prek spletne prijavnice na povezavi. Prijave zbiramo do srede 22. marca 2023, ena oseba pa lahko prijavi poljubno število ljudi.

Kaj: posadili bomo okoli 7.000 sadik drevesnih vrst hrasta, češnje, jelke, macesna, duglazije, kostanja, gorskega javorja, bukve in gradna.  Na Krasu bo enem hektarju gozdne površine potekala setev osem kilogramov semen drevesnih vrst topokrpega javorja, maklena, lipovca in lipe.

Kdo: pridruži se nam lahko kdorkoli, ki mu ni vseeno za slovenski gozd in bi želel narediti nekaj dobrega za prihodnje generacije. Sadnja je enostavno opravilo, zato se akcije lahko udeležijo vse generacije, od otrok do najstarejših.

Kdaj: 25. marca 2023 od 9.00 do približno 11.00 ure. V primeru izredno slabih vremenskih napovedi bomo akcijo izvedli teden dni kasneje 1. aprila 2023.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi