Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
19°C
JUTRI
27°C
17°C

Odprtje razstave in predstavitev igre Spomin #medvodami

##VIEWS##
Organizator: Javni zavod za šport, turizem, kulturo, mladino in socialno varstvene storitve Sotočje Medvode
Kontaktni podatki organizatorja: KULTURA Javni zavod Sotočje Medvode, info@visitmedvode.si, +386 (0)1 361 43 46.
Vstopnina: Vstop prost

Ob 30. obletnici občine Medvode je v pomladnih mesecih potekal skupnostni projekt z izdelavo novega kulturno-turističnega izdelka, igre »Spomin #medvodami«. Gre za igro spomina, s 30 pari ploščic, v kartonastem tulcu s kovinskim pokrovom.

Tematika projekta je dediščina Medvod v širšem pomenu, kar pomeni, da je organizator (Javni zavod Sotočje Medvode) z zainteresiranimi udeleženci popisal reprezentativne elemente občine Medvode, ter na koncu izmed več kot 60 motivov izbral tiste, ki predstavljajo mlado občino Medvode. Izbirali so med ostalinami dvorcev ali gradov, posameznimi izdelki premične dediščine, rokodelskimi izdelki, tradicionalnimi dogodki in podobno, eden od kriterijev za izbor fotografije za izdelavo ploščic spomina pa je bila tudi kvaliteta fotografije in primernost vizualne podobe.

Po prvem informativnem srečanju, ki so se ga udeležili zainteresirani fotografi po javni objavi, so izvedli še delavnico fotografiranja in s prijavljenimi fotografi izvedli fotografiranje predmetov premične kulturne dediščine, nato pa so se fotografi odpravili na teren (in v svoje arhive) in  posredovali še fotografije krajev. Končni izbor je rodil 30 motivov, ki lepo reprezentirajo identiteto občine Medvode. Projekt je bil zasnovan tako, da je  spodbujal k sodelovanju in povezovanju že v pripravi izdelka, saj je vabil vse občanke in občane, da sodelujejo pri naboru fotografij in samem fotografiranju. 

O igri:

Igra spomin #medvodami je družabna igra, ki ponuja spoznavanje reprezentativnih elementov občine Medvode, od nepremične kulturne dediščine do znamenitosti in zanimivosti, ki oblikujejo identiteto skupnosti. Obenem igra krepi človekov spomin ter ponuja zabavno in kvalitetno druženje družinskih članov, prijateljev ali znancev.          

Igra bo izdana v nakladi 300 kosov, spremlja pa jo knjižica z opisi motivov in navedbo avtorjev fotografij, v omejeni izdaji pa bodo sodelujoči deležni tudi zanimive, inovativne darilne embalaže kultura #medvodami.

Predvideno 50 kosov bo v prosti prodaji v TIC-u Medvode.



Oglejte si tudi