Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C

ODPOVEDANO: Čistilna akcija - Medvode 2020

##VIEWS##
Organizator: JAVNI ZAVOD SOTOČJE MEDVODE

Spoštovani!

Ponovno so pred nami spomladanske čistilne akcije. Zavedamo se, da so čistilne akcije plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo hkrati pa spodbujamo, da se čistilne akcije vsakoletno izvajajo.  

Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja. Pomemben prispevek k prizadevanjem je tudi naš skupni projekt Pomladansko urejanje in vzdrževanje čistega okolja, ki ga že vrsto let spodbujajo in usklajujejo Turistična zveza Medvode v sodelovanju z Javnim zavodom Sotočje Medvode in Občino Medvode ter Turistična zveza Slovenije.

Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce Medvod, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti, ki so hkrati tudi uvod v vsakoletni projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna, so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, jezera, rek, gozdnega prostora, okolice prometnih poti idr.

Glavna čistilna akcija bo v soboto, 4. aprila 2020.

Zaradi nabave vrečk in rokavic vas prosimo, da nam udeležbo na akciji (sporočite lokacije, kjer se boste v posamezni krajevni skupnosti zbrali in uro) javite najkasneje do srede, 18. 3. 2020, na e-naslov: jure@zavodsotocje.si

Vrečke in rokavice boste lahko prevzeli na Občini Medvode, v režijskem obratu, od srede 1. aprila do petka, 3. aprila, v času uradnih ur.

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejše in očesu privlačnejše Medvode.



Oglejte si tudi