Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
10°C

JESENSKE SERENADE - BODI TIHA PESEM

Organizator: JAVNI ZAVOD SOTOČJE MEDVODE in Glasbena mladina Ljubljanska
Kontaktni podatki organiztorja: Javni zavod Sotočje Medvode, kultura@zavodsotocje.si , +386 (0)1 361 43 46.
Vstopnina: Vstop prost
Obvezne so rezervacije sedežev na tel. 01 361 43 46 (pon - pet 6.00 - 11.00 in 12.00 - 14.00) ali mail kultura@zavodsotocje.si


V Medvode že 34. leto prihajajo Jesenske serenade, ki jih v sodelovanju z Javnim zavodom Sotočje Medvode organizira Glasbena mladina Ljubljanska. 

Drugi koncert bomo gostili na Topolu, nosi pa naslov BODI TIHA PESEM. Prisluhnili bomo JAKI MIHELAČU na baritonu in JURETU CERKOVNIKU na kitari. Koncert z besedo povezuje Tina Uršič.

Vabljeni. 


Sreda, 15. septembra 2021, ob 20.00   Cerkev sv. Katarine na Topolu

BODI TIHA PESEM
Jaka Mihelač, bariton
Jure Cerkovnik, kitara
Koncert z besedo povezuje Tina Uršič. Besedila je izbrala Tina Uršič.


Spored:

Giulio Caccini (1551–1618), prir. Jure Cerkovnik:
Amarilli, mia bella

Josip Procházka (1874-1956), prir. Jure Cerkovnik: 
Kaj bi te vprašal?Saša Pavček: Poljub zapisan

Alessandro Scarlatti (1660–1725), prir. Jure Cerkovnik: 
Sento nel core

Benjamin Ipavec (1829–1908), prir. Jure Cerkovnik: 
V spominsko knjigoSaša Pavček: Srce spregatve

Alessandro Scarlatti (1660–1725), prir. Jure Cerkovnik: 
Se tu della mia morte

Benjamin Ipavec (1829–1908), prir. Jure Cerkovnik:
Mak žariBarbara Korun: Nikomur ne povem

Giulio Caccini (1551–1618), prir. Jure Cerkovnik:
Tu ch'hai le penne, amore

Benjamin Ipavec (1829–1908), prir. Jure Cerkovnik:
Če na poljane rosa padeBarbara Korun: Včasih me prehiti

Giuseppe Giordani (1751–1798), prir. Jure Cerkovnik: 
Caro mio ben

Lucijan Marija Škerjanc (1900–1973), prir. Jure Cerkovnik: 
Počitek pod goroBarbara Korun: Kako napišeš pesmico

Jean-Paul-Égide Martini (1741–1816): 
Piacer d'amor

Anton Lajovic (1878–1960), prir. Jure Cerkovnik:
Mesec v izbi
JAKA MIHELAČ
je magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Robavsa. Prvo pevsko izobrazbo je dobil na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Edite Garčević Koželj. Od sezone 2019/20 je solist v Berlinski državni operi, redno pa sodeluje z Okrestrom Slovenske filharmonije ter z opernima hišama SNG Opera in balet Ljubljana in SNG Opera in balet Maribor. Za svoje uspehe na opernem ter koncertnem področju je prejel Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani ter Škerjančevo nagrado, ki jo podeljuje Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani.


JURE CERKOVNIK
po študiju na Dunajski in Zuriški akademiji trenutno koncertira, poleg tega pa je kot asistent na Zuriški akademiji tudi pedagoško aktiven. Nastopa v dvoranah kot so Konzerthaus in Ehrbaar Saal na Dunaju, Iwami Arts Center na Japonskem, Narodno Pozorište v Sarajevu itn. Leta 2018 in 2019 je odšel na turnejo po Japonskem in Tajvanu, sicer pa na festivalih kitare gostuje ne samo koncertno ampak tudi kot predavatelj in žirant glasbenih tekmovanj. Kot solist je nastopil s simf. orkestrom Karlovy Vary, orkestrom Simfonika ter s Sarajevskim filharmoničnim orkestrom. Dejaven je v kitarskem Duu z Aljažem Cvirnom. Leta 2017 je izdal  prvi CD Palettes (Baros Records).

TINA URŠIČ, diplomirana igralka, je že pred leti gledališki oder zamenjala za zunanji vrvež in naravo. Svoj nemiren popotniški duh je uspešno združila z novinarskim delom na televiziji in tako spoznavanje dramskih likov zamenjala s spoznavanjem ljudi in njihovih zgodb v resničnem svetu. Že vrsto let sodeluje z Nacionalno televizijo - RTV Slovenija. Njeno glavno področje dela pa je predstavljanje zanimivosti in lepot Slovenije, ter aktiven športni način življenja. Gledalcem poskuša te vsebine čimbolj približati tako s svojim zgledom pred kamero, kot tudi z delom za kamero. Četudi se je odločila, da igralstvo ni njen poklic, pa bo del njega vseeno za vedno ostal v njenem srcu. Igralstvo ostaja v njenem življenju, pravi, kot začimba. Vedno se veseli posameznih projektov v katerih lahko izživi tudi ta del sebe. In ena takih začimb, zelo dišeča in prijetna, ki ji že vrsto let vedno znova ogreje srce so tudi koncerti Jesenskih serenad. Tu se sreča s predanimi ustvarjalci programov, z vedno novimi glasbeniki, čudovito glasbo in zdaj tudi že s številnimi spomini. Jesenske serenade imajo in bodo vedno imele posebno mesto v njenem srcu.


 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi