Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
10°C

Jesenske serenade - BITI ALI LJUBITI

Organizator: JAVNI ZAVOD SOTOČJE MEDVODE in Glasbena mladina Ljubljanska
Kontaktni podatki organiztorja: Javni zavod Sotočje Medvode, kultura@zavodsotocje.si , +386 (0)1 361 43 46.
Vstopnina: Vstop prost
Obvezne so rezervacije sedežev na tel. 01 361 43 46 (pon - pet 6.00 - 11.00 in 12.00 - 14.00) ali mail kultura@zavodsotocje.si

V Medvode že 34. leto prihajajo Jesenske serenade, ki jih v sodelovanju z Javnim zavodom Sotočje Medvode organizira Glasbena mladina Ljubljanska. 

Prvi koncert bomo gostili v Sori, nosi pa naslov BITI ALI LJUBITI. V občino Medvode prihaja komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši.

Vabljeni. 


Sreda, 8. septembra 2021, ob 20.00     Župnijska cerkev sv. Štefana v Sori


BITI ALI LJUBITI

Komorna skupina Glasbenega društva Tamburjaši
Mojca Lavrenčič
, čembalo in umetniška vodja

Koncert z besedo povezuje Tadej Pišek. Besedila je izbral Tadej Pišek.

Spored:
William Shakespeare, prev. Janez Menart: Sonet 23

Johann Sebastian Bach (1685–1750), prir. Vlasta Lokar Lavrenčič: 
Orkestralna suita št. 3 v D-duru, BWV 1068
II. Air

William Shakespeare, prev. Janez Menart: Sonet 73

Johann Sebastian Bach (1685–1750), prir. Mojca Lavrenčič: 
Orkestralna suita št. 2 v h-molu, BWV 1067
VII. Badinerie

William Shakespeare, prev. Janez Menart: Sonet 34

Claude-Bénigne Balbastre (1724–1799): 
Skladbe za čembalo: Prva knjiga

I. La de Caze

William Shakespeare, prev. Janez Menart: Sonet 90
Claude-Bénigne Balbastre (1724–1799): 
Skladbe za čembalo: Prva knjiga
V. La Boullongne

William Shakespeare, prev. Janez Menart: Sonet 130

Antonio Vivaldi (1678–1741), prir. Mojca Lavrenčič: 
Koncert za godala v C-duru, RV 113
Allegro
Grave
Allegro

William Shakespeare, prev. Janez Menart: Sonet 18
François Couperin (1668–1733):
Umetnost igranja na čembalo: Suita št. 25
La Visionnaire
La Misterieuse
La Monflambert
La Muse victorieuse
Les Ombres errantese

William Shakespeare, prev. Janez Menart:Sonet 29
Marc-Antoine Charpentier (1643–1704), prir. Anton Grahek: 
Te Deum, H. 146
I. Preludij


GLASBENO DRUŠTVO TAMBURJAŠI
iz Vipave je bilo ustanovljeno leta 2008. Sestavljajo ga mladi, od osnovnošolcev do zaposlenih, ki so tamburaško znanje pridobili na OŠ Draga Bajca Vipava in na GZ H. O. Vogriča pod mentorstvom mag. Vlaste Lokar Lavrenčič. Orkester s svojim razgibanim repertoarjem, ki obsega ljudske, popularne, klasične in originalne tamburaške skladbe, vedno prepriča tako koncertno publiko kot tudi strokovne komisije. O tem pričajo polne dvorane in izključno zlata priznanja ter nagrade na slovenskih in tujih tekmovanjih. 


Društvo od ustanovitve dalje strokovno in organizacijsko vodi Vlasta Lokar Lavrenčič, dirigentsko vlogo pa je leta 2017 prevzela MOJCA LAVRENČIČ, ki se predstavlja kot vsestranska in perspektivna umetnica. Magistrantka (2018) ljubljanske glasbene akademije kot dirigentka redno sodeluje s številnimi slovenskimi simfoničnimi orkestri (Slovenska filharmonija, RTV, SNG Opera in balet Ljubljana in Maribor, Grex Symphoniacorum idr.), posebno strast pa goji tudi do čembala oz. stare glasbe. Pod mentorstvom prof. Egona Mihajlovića in asist. Martine Okoliš je izvedla že številne samostojne recitale, tokrat pa nas bo v barok popeljala v družbi komorne zasedbe Tamburjašev.


TADEJ PIŠEK
je diplomirani dramski igralec, ki se je s svojim enajstletnim profesionalnim delovanjem dodobra uveljavil tako v gledališču, filmu kot tudi na radiu in televiziji. Po zaključeni akademiji je igralsko spretnost razvijal v številnih predstavah in performansih v institucionalnih in neodvisnih gledališčih in produkcijah. Po nekaj letih svobodnega ustvarjanja se je redno zaposlil v Slovenskem stalnem gledališču Trst, kjer je ustvarjal kot igralec in režiser. Po petih letih je zapustil SSG in do danes deluje kot samostojni kulturni ustvarjalec. Redno sodeluje z ljubljanskim Mini teatrom tako v predstavah za odrasle kot predstavah za otroke, z institucionalnimi gledališči SNG Drama Ljubljana, SNG Drama Maribor, Slovenskim stalnim gledališčem Trst, Gledališčem Koper, Špas teatrom idr. Njegovo ustvarjanje pa obsega še veliko število sinhronizacij risank, radijskih iger, avtorskih gledaliških projektov, vodenje prireditev in pisanje scenarijev ter dramskih tekstov. V svojem profesionalnem ustvarjanju posveča posebno pozornost delu z otroki in mladimi. Je umetniški vodja gledališke šole Mini teatra v Ljubljani, organizira gledališke delavnice in bralne urice. Mladim posveča tudi velik del svojega avtorskega in pisateljskega ustvarjanja. Deluje tudi kot trener javnega nastopanja in mehkih veščin komunikacije, ki jih za različna podjetja in posameznike organizira v svojem Kulturnem zavodu Godot. Za svoje ustvarjanje je prejel kar nekaj domačih in tujih nagrad. Naj omenimo igralsko nagrado na gledališkem festivalu v Bugojni 2015, nagrado za igralski ansambel na 15. mednarodnem festivalu otroških gledališč v Banja Luki 2015, mednarodno igralsko nagrado na 12. mednarodnem gledališkem festivalu Banja Luka 2013, grand prix na 47. Borštnikovem srečanju za predstavo Bartleby, pisar in druge. 


 


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi