Logo MojaObčina.si

Medvode

JUTRI
20°C
9°C
SOB.
18°C
10°C

Čajanka

Organizator: JAVNI ZAVOD SOTOČJE MEDVODE
Vstopnina: Vstop prost
Čajanka je dogodek, ki ga v okviru Medvoškega kulturnega festivala pripravljamo prvič. Otroci in odrasli ste vabljeni, da na dogodek prinesete svoje domače čaje in se z nami pogovorite o uporabi ter nabiranju zelišč. Prijetno druženje bosta popestrili gospa Marjana in Vanja, ki bosta predstavili nekaj zanimivih podatkov o zeliščih. Po čajanki pa vas vabimo tudi na odprtje razstave in k ogledu filma.


Četrtkov festivalski dan bo posvečen tematiki Kul TURA (kulturna dediščina, medgeneracijsko sodelovanje, ...). V dopoldanskem času lahko skupine otrok v okviru dnevov dejavnosti obiščejo Potujočo ustvarjalnico, se udeležijo predstavitve vodnjakov in delavnice na temo vodnjaki ter se pridružijo čajanki z domačimi zelišči (center Medvod). Popoldne bomo uradno odprli razstavo Foto trio in nadaljevali s popoldansko čajanko za vse generacije. Načrtujemo tudi ogled dokumentarnega filma o F.S. Finžgarju, na prostem. S tem bomo zaokrožili rdečo nit dogajanja KUL ture, kulturne dediščine.


Medvoški kulturni festival  se pridružuje nacionalnima projektoma Teden ljubiteljske kulture in Teden vseživljenjskega učenja in letni tematiki Dnevov evropske kulturne dediščine.

V letu 2019 bo festival organiziran tretjič. V letu 2018 je sodelovalo 29 organizacij in društev, festival pa je obiskalo okoli 1500 obiskovalcev, leto prej okoli 1300 obiskovalcev.

Tema tokratnega festivala je Dediščina#umetnost#razvedrilo, festival pa poleg zanimivih kulturno-umetniških dogodkov za odrasle in mladino ponuja izvedbo brezplačnih Dnevov dejavnosti za šole in vrtec ter vključitev v raziskovanje dvoletne tematike, ki bo rezultirala prvo brošuro za arhiv kulturne dediščine Medvod


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi