Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

VIDOV SEJEM – doživetje druženja za vso družino

 

Sproščeno vzdušje, bogata ponudba slovenskih izdelkov na stojnicah, tekmovanje v vlečenju vrvi, 2. golažijada TD sv. VID, Vidkova dežela  in lepo vreme, vse skupaj v kombinaciji z veliko obiskovalci – to je Vidov sejem! Letos že deveto leto v organizaciji Turističnega društva sv. Vid.

 

Tokratni Vidov sejem se je začel nekoliko drugače – z blagoslovom sejma ter krstom posebnega nefiltriranega piva v lesenem sodu. Sv. Vid je namreč tudi zaščitnik pivovarjev in ker v društvu vedno iščemo nove ideje, ki bi popestrile dogajanje na sejmu,  smo se tokrat podali v novo izkušnjo s pivom. Številni obiskovalci so se tako lahko ohladili s prijetno ohlajenim pivom v za to posebnih kozarcih TD sv. VID, katere so nato odnesli domov.

Praznik sv. Vida brez aviza »Pa se sliš …« seveda ne gre, tokrat ga je zapel Kvintet Zarja z Anjo Avbelj in Špelo Kink. Sledila je uradna otvoritev sejma,  že tradicionalno pod taktirko Godbe Lukovica.

Številni obiskovalci so se tekom sejma lahko sprehodili med stojnicami z bogato ponudbo domačih slovenskih izdelkov iz cele Slovenije.

Da je bilo še bolj vroče kot običajno je poskrbela 2.golažijada TD sv. VID – tokrat se je potegovalo 9 ekip za naziv »naj golaž«. Ob 13 uri se je pričelo uradno ocenjevanje strokovne komisije, ki je ocenila kuhan golaž - videz, gostoto, aromo, okus golaža ter kuhanost mesa. Skozi celo dopoldne pa je ocenjevala zunanji del – urejenost tekmovalnega mesta, usklajenost ekipe, upoštevanje pravil, … V veliko veselje nam je, da smo letos v svojo strokovno komisijo pridobili priznanega mednarodnega kuharskega mojstra Janeza Dolška. G. Janez Dolšak je med drugim tudi podpredsednik društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, vodja nacionalne kuharske ekipe ter Executive Chef  Hotela Union. Po 14 uri je bila uradna razglasitev rezultatov. Tokratni zmagovalci so bili ekipa »Porednice«, le točko za njimi »Prevojska mladina«, tretje mesto si je prikuhala ekipa »Razjarniki«. Da je bil golaž vseh ekip odličen,  so potrdili obiskovalci. Ekipe so ves golaž razdelile med obiskovalce v slabih 10minutah in dokazano, bili so odlični in kot pravimo »za vseh 5 prstov obliznit«.

 

Točno ob 12h je bilo že tradicionalno tekmovanje v vlečenju vrvi. Tudi tokrat je bil napet boj med ekipami. Najmočnejše roke in vztrajnost je imela tokrat ekipa »Vrba«, ki je naslov osvojila ponovno po nekaj letih, druga je bila ekipa »TD sv. VID« ter tretja ekipa »PREVOJSKI GRIZLIJI«. Čestitke vsem fantom za odličen boj v peklenski vročini.

 

Na sejmu pa so uživali tudi otroci, v Vidkovi deželi. Številne družabne igre, ustvarjalne delavnice, doživetja s knjigami ter poslikava obraza so jih družile in animirale skozi cel dan. Pa tudi malo mokre osvežitve so si privoščili z vodnimi baloni.

 

9. Vidov sejem, poln doživetij in prijetnega druženja je uspešno za nami,  hkrati pa velja že povabilo na naslednji jubilejni 10. Vidov sejem. Prisrčno vabljeni.

 

Na koncu zahvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi sejma: Občini Lukovica in režijskemu obratu občine Lukovica, g. župniku Pavlu Okolišu, godbi Lukovica, PGD Prevoje, Špeli Lenček, Radu Gostič, DJD-u, animatorjem v Vidkovi deželi, podjetju Žito – Podravka ter vsem članom in simpatizerjem TD sv. Vid. Hvala!

 

Jerneja Strmšek Turk

Foto: Rado Gostič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi