Lukovica

DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Pustna povorka in naj pustni krof 2016 v Šentvidu

Pustna povorka v organizaciji TD Sv. VID dobiva vsako leto večje razsežnosti. Več maškar ter veliko izvirnosti in dobre volje je zaznamovala letos že 5 pustna povorka . Užitek je občudovati, kako imajo ljudje kopico izvirnih idej iz katerih ustvarijo odlične skupinske in posamične maske. Komisija je budno spremljala pustno povorko skozi Prevoje, nato pa še pustno rajanje na Veidrovem trgu v Šentvidu.
Težko je bilo izbrati najboljše, saj je bilo izvirnih mask res veliko. Nagrade so tako letos dobile maske: nasedli pirati s hribov, živalski vrt, eko smeti, otroški orkester, pirati z Dobrave, gospod in fina gospa, Prevojski asi in Master Chef Prevoje. Prvo mesto so si letos razdelili Krstič tours in Piratski škratki, ki so pustno povorko popestrili s svojo izvirnostjo ter prevozom..

Seveda pa tudi letos ni manjkal izbor za laskavo nagrado »Naj pustni krof 2016«. Letos je zmagovalne krofe ocvrla Katka Bohinc - iskrene čestitke za odlično delo! Krofi so bili ne le slastni, ampak tudi zelo lepi.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste pomagali, da je naša pustna prireditev s pustno povorko in pustnim rajanjem uspela: Občini Lukovica, Gostišču Furman, Gostišču RCU, Gostišču Čebelca, Gostilni Bevc, Gostilni Gašper, Gostinskemu podjetju Trojane, Kavarni Mia. Hvala tudi Godbi Lukovica za odlično spremljavo na povorki ter PGD Prevoje za varovanje. In pa seveda iskrena hvala vsem maškaram in obiskovalcem, ki ste obogatili pustovanje 2016!

1/8

Gospod in gospa na čelu povorke

Zmagovalni prevojski škratki

Zmagovalni Krstič Tours

Veliko otroških maškar

Prevojski Master Chef

Povorko je spremljala Godba Lukovica

Tudi letos na povorki veliko gusarjev

Eko smeti

Oglejte si tudi