Lukovica

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Peregrinov sejem v Lukovici

Spomladanski sejem v Lukovici je popestril nastop Godbe Lukovice, dogodek pa pokvaril popoldansko slabo vreme, celo spomladanski sneg. A dopoldan, tega še ni bilo na vidiku, zato se je zbrala na trgu v Lukovici lepa druščina, ki je imela kaj videti in kupiti.

Na državni praznik Dneva upora proti okupatorju, 27. aprila je Turistično olepševalno društvo Brdo-Lukovica organiziralo Peregrinov sejem. Na sejmu so se predstavile okoliške kmetije s svojimi izdelki, domačo zelenjavo, mesnimi izdelki, sirom, pa tudi kmetije iz malce oddaljene okolice, na primer kmetija Sušak iz Savinjske doline z domačim oljem in različnimi vloženimi dobrotami iz domačega vrta. Ponudba je bila res pestra od sumljivo velikih, svežih, sočnih in sladkih jagod, podobnega paradižnika, krompirja in fižola, kumar, solate, špargljev, pa vse do svežega in suhega sadja. Gneča je bila tudi na stojnicah, kjer so prodajali sadike zelenjave in cvetnic. Glede na to, da je bilo kar hladno in se je popoldne iz neba celo usul sneg, so se prodajala tudi topla oblačila in obutev, tista poletna verjetno na ta dan niso šla toliko v promet. Našla so se tudi oblačila maskirnih barv za lovce in gozdarje. Ponudbo so zaokrožili z izborom vin in suhe robe ter izdelkov iz lesa, ki v naše kraje prihajajo iz ribniških koncev.  Obiskovalci sejma so kar veselo obiskovali stojnco za stojnico, večina jih je pod pazduho tudi stiskalo nakuplejeno blago.

A je okoli poldneva pestro dogajanje na sejmišču grobo prekinilo vreme, ki je sicer že dopoldan grozilo s temnimi oblaki, ko je prvo nad vse udeležence sejma poslalo dež, nato točo in kasneje še snežno pošiljko, kakršne letošnjo zimo nismo bili deležni.

1/19



















 

Promenadni koncert Godbe Lukovica
Člani Godbe Lukovica so popestrili lukovški praznik in v uri in pol zbrani publiki ter obiskovalcem Peregrinovega sejma predstavili del svojega pestrega repertoarja. To je bil dopoldanski čas, takrat je na vse zbrane celo posijalo sonce, verjetno so vsaj delno zato krivi godbeniki saj so s svojimi igrivimi melodijami v naše konce priklicali sončne žarke. To je bil njihov drugi samostojni spomladanski koncert v Lukovici, sicer pa Godba v teh dneh praznuje polnoletnost. Godba Lukovica je namreč dopolnila 18 let svojega delovanja. Za takšen jubilej vsem članom Godbe Lukovica iskreno čestitamo in jim želimo še mnogo nastopov.

 

Oglejte si tudi