Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Naj maske in naj pustni krof v Šentvidu

Že šest let se v organizaciji TD Sv. VID, na pustno soboto odvija velika pustna povorka od vrha Prevoj do Veidrovega trga v Šentvidu. Glasbena spremljava na čelu povorke v izvedbi Godbe Lukovica, ob 14. uri vse izvirne maškare pospremi do ploščadi ob kulturnem domu v Šentvidu, kjer se pravo pustno rajanje in boj za najboljšo masko šele začne.  Tudi letos je imela komisija zelo težko delo, saj so bile vse maske  izjemno izvirne in duhovite. Pa vendar so letošnje leto slavili najštevilčnejša skupinska maska – »TAUHARJI«. Lepe nagrade pa so si priborile tudi maske: »PREVOJSKI HOLCARJI«, »SNEGULJČICA in SEDEM PALČKOV«, »SUPERMANI«, »SLADOLEDKI«, »ZIMSKO VREME«, »SNEŽENA MOŽA«, »ARABCA«, in »RISANI JUNAKI«. Vsem maskam še enkrat iskrene čestitke za izvirnost. 

Tudi laskavi naslov »NAJ PUSTNI KROF 2017« je dobil svojega lastnika. Letos je to g. Bogdan Capuder, ki pa nam je za svoj uspeh razkril le delček skrivnosti uspeha. Izjemno izenačen boj je zato letošnje leto prinesel tudi tolažilno nagrado, Katki Bohinc. Zato velja za naslednje leto izziv vsem, da se nam pridružite in tako letošnjega zmagovalca izzovete s svojim slastnim krofom. Korajža velja.    

Iskrena hvala za uspešno izvedbo prireditve gre PGD Prevoje, Godbi Lukovica, GP Trojane, Žito – Podravki, gostilni Bevc, gostilni Gašper, gostilni Furman, gostišču RCU, gostišču Pr'Čebelc, kavarni Mia. Zahvala tudi Radu Gostiču, Daretu Tratniku, Franciju Sevšku, Bogdanu Barle,  Karolini Smerkolj ter vsem, ki ste kakorkoli bili del naše prireditve.

 

 

Oglejte si tudi