Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

TEKAŠKA JESEN ŠPORTNEGA DRUŠTVA PREVOJE

Letošnje poletje je bilo idealno za rekreacijo ter številne aktivnosti na prostem. Nekaj članov je pililo svojo kondicijo s tekom, zato so se odločili, da svoje dosežke preizkusijo tudi v tekmovalnem smislu.

 

V soboto, 5.9.2015 so se člani športnega društva Prevoje odpravili v Ljubljano na »6. nočni tek Ljubljanica«. Na moško štafeto na 21 km so se podali štirje tekači, kjer je vsak pretekel svojih 5 km. Že pred začetkom teka je začelo močno deževati, kar je pomenilo, da bo tekmovanje še toliko bolj zahtevno. Prvi na štartni črti je bil Klemen, ki je moral celotno traso preteči v močnem nalivu ter izmikanju globokih luž. Štafeto je predal Draganu, ki pa mu je vreme prizaneslo in je dodal svoj levji delež. Najboljša tekača smo pustili za zadnji dve predaji štafete. Marko je svoje delo opravil odlično, ker pa se je tekmovanje iztekalo, je imel Rok kot zadnji težave s sledenjem trase. Kljub vsemi težavami na tekmovanju so člani ŠDP osvojili odlično 2. mesto z uradnim časom 1:21:07.

S ponosom so prejeli medalje okrog vratu ter napovedali nove vrhunske dosežke na prihajajočih tekaških prireditvah. Naslednja velika preizkušnja pa bo na vrsti že oktobra na jubilejnem 20. ljubljanskem maratonu. Še enkrat čestitke vsem tekačem ob izjemni uvrstitvi.

 

Klemen Zajc, ŠDP

Oglejte si tudi