Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Sara Jenčič bronasta na svetovnem prvenstvu v balinanju

Balinarka s Prevoj Sara Jenčič se je po lanski srebrni medalji na evropskem prvenstvu, v začetku oktobra okitila še z medaljo na svetovnem prvenstvu. V Casablanci, največjem mestu Maroka, je v igri bližanja in zbijanja v krog zasedla 3. mesto in tako poskrbela za eno izmed dveh bronastih medalj za slovensko reprezentanco. Drugo je v hitrostnem zbijanju osvojila Nina Volčina. Za Slovenijo sta dve osvojeni medalji velik uspeh, saj je nastopila z najmlajšo zasedbo doslej.

 

Sara Jenčič je bila ena izmed petih članic slovenske reprezentance, ki je nastopila na 10. svetovnem prvenstvu v Maroku. Predzadnji tekmovalni dan je mlada balinarka v igri v krog najprej nastopila v skupinskem delu skupaj z Egipčanko, Kitajko in Hrvatico. Po gladki zmagi nad Egipčanko in porazu proti Kitajki je v repasažu proti Hrvatici uspela izničiti zaostanek treh točk in se tako uvrstila v četrtfinale. Ob tem je povedala: »Že sama uvrstitev med osem najboljših igralk na svetu v tej disciplini je bil zame velik uspeh. V četrtfinalu sem se pomerila s Srbkinjo Natašo Antonjak, kjer na začetku nisem bila popolnoma zbrana in sem si priigrala dve točki zaostanka. Naj omenim, da je že samo točka zaostanka proti dobri igralki lahko usodna za končni rezultat. Ta zaostanek sem proti koncu iz obrata v obrat uspela izničiti in na koncu zmagala z rezultatom 22:20.«

 

V polfinalu je bila njena nasprotnica Tunizijka Yorso Mhamdi. Usoden je bil šesti obrat, ko Sara ni uspela približati nobene krogle. Dvoboj je tako izgubila z rezultatom 21:23. Z nastopi na prvenstvu je bila razumljivo zadovoljna, saj je, čeprav je nekajkrat zaostajala za tekmicami, odigrala zelo psihično stabilno. Vsekakor si balinarka, ki je lani prvič nastopila v slovenski reprezentanci, za izjemen rezultat in že drugo medaljo na velikih tekmovanjih, zasluži vse čestitke.

Skupaj z Lejo Vehovec je nastopala tudi v konkurenci dvojic. V skupinskem delu sta bili po odlični igri s 7:6 boljši od Francozinji. Nato sta izgubili proti Srbkinjama, ki sta na koncu postali svetovni podprvakinji in v repasažu klonili proti Francozinjama. Tako je Slovenska dvojica na svetovnem prvenstvu v Maroku osvojila končno 9. mesto.

Saro Jenčič je kar nekajkrat v letošnji sezoni stala na stopničkah tudi v državnem prvenstvu, ko je skupaj z Jožo Mestinšek postala prvakinja med dvojicami. V kar treh disciplinah (posamezno, natančno zbijanje in igra v krog) je osvojila tretje mesto, na četrto pa se je uvrstila v konkurenci hitrostnega zbijanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi