Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Krašenjski otroci se družijo tudi med športnimi aktivnostmi!

Športno društvo Krašnja skoraj vsako leto v času poletnih počitnic organizira sproščeno in koristno zabavo za najmlajše. Ob tem seveda poskrbijo za razvoj gibalnih sposobnosti otrok in njihovo druženje izven zaprtih prostorov ter brez sodobnih tehnologij, razen fotoaparata, ki ovekoveči njihove prijetne trenutke.
Čeprav je od poletnih počitnic minilo že kar nekaj časa, so spomini na razgibane poletne dni pri krašenjski mladini še kako živi. V sredini julija so se namreč preizkusili v smučarskih skokih, kar jim je poleg ŠD Krašnja omogočila tudi pridružili Občina Lukovica, Krajevna skupnost Krašnja, KUD Fran Maselj-Podlimbarski Krašnja in gostinski lokal Bar pod Lipo z Urošem Cerarjem. Medse so povabili nekdanjega smučarskega skakalca in geologa Francija Petka, ki je v karieri osvojil tudi naslov svetovnega prvaka in omogočil, da so Krašnjo pripeljali mini mobilno skakalnico. Ta je navdušila več kot 3000 otrok iz vse Slovenije, v štirih urah na otroškem igrišču v Krašnji pa tudi med 25 in 30 pogumnih otrok, ki so se preizkusili v skokih.

Vendar pa mladina ni le skakala, temveč so oba poletna meseca tudi enkrat tedensko udeležili športne vadbe, ki je temeljila na atletiki, za njeno izvedbo pa je poskrbel Atletski klub Domžale, v katerem je včlanjeno kar nekaj športnikov in športnic iz Črnega grabna. Mladi med četrtim in trinajstim letom starosti sp tako spoznavali osnove atletske abecedo, različne igre za razvoj njihove hitrosti in spretnosti, se preizkusili v metu vortexa, tekli čez ovire in še marsikaj. Namen aktivnih poletnih počitnic je bil v prvi vrsti ta, da se otroci družijo z vrstniki, sosedi in prijatelji, kljub temu pa med različnimi nalogami ni manjkalo niti kančka pozitivne tekmovalnosti. »Po kar nekaj letih premora smo ŠD Krašnja in AK Domžale poleti znova združili moči za otroke in pripravili vadbo, ki je temeljila na razvoju potrebnih motoričnih spretnosti na atletski osnovi. Nekoliko nam je nagajalo kislo poletno vreme, a smo vse skupaj odlično izvedli v 16-ih vadbenih enotah. Včasih je bilo res potrebnih nekaj trme, prepričevanja in spodbudnih besed, da je motiviranost ostala prava,« je svoje misli strnil Domen Jarc, trener in vodja poletnega programa. 

Oglejte si tudi