DANES
21°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Božični bazar v podružnični šoli v Krašnji

Le kaj se dogaja pri podružnični šoli v Krašnji so se mnogi spraševali v sredo, saj so v zgodnjih večernih urah številni  starši in otroci napolnili prostor pred šolo. Na podružnični osnovni šoli v Krašnji se je namreč ta dan odvijal božični bazar, najprej s  krajšim kulturnim programom, nato pa v prostorih šole, kjer je bilo marsikaj za videti in kupiti. 

Pa nismo samo ogledovali in kupovali,  lahko smo se razvajali v sladkem kotičku, ali si pri frizerki in maskerki privoščili stilsko preobrazbo. Lahko smo se prepričali, da kitke, barvanje las, ličenje nohtov in obraza in še kaj spremeni tako otroka kot odraslega.  December je čas, ko se sorodnikov spomnimo tudi z voščili. In na bazarju smo se lahko založili z zanimivimi voščilnicami in nadvse  okusnimi piškoti. Kako ujeti srečo se sprašujejo mnogi, pa so jo poskušali ujeti z nakupom srečke, saj so učenci pripravili tudi res  bogat srečelov. Pivo, pica in sladica, kopanje v termah Snovik in savna za dve osebi ….so bile le nekatere od nagrad. Vsaka srečka je prinesla nagrado in vložek dan za srečko se je kaj hitro povrnil. V telovadnici so  obiskovalci lahko kupili drobna a uporabna  darilca, ki bodo v mesecu decembru še kako prav prišla in ne le to, tudi ideje za izdelavo darilc smo lahko dobili ob ogledu izdelkov. Otroci  in starši pa so se lahko fotografirali v vlogi  božička in najboljšega prijatelja.

1/14














Da je prireditev uspela priča podatek, da so bile srečke hitro razprodane in številni obiskovalci,  ki so polnih rok odhajali domov. Šolski sklad na osnovni šoli Janka Kersnika, kamor spada podružnična šola, je s tem pridobil prepotrebna sredstva za delovanje v naslednjem letu. Za vso organizacijo in izvedbo dogodka pa so zaslužni prizadevni učitelji in učiteljice s svojimi učenci in pa seveda tudi starši, ki so prispevali nagrade za srečelov, ter pekli čudovite piškote in postorili še mnogo drugih stvari. Ponovno so dokazali, da se z dobrim sodelovanjem vseh doseže dober rezultat v korist vseh.   DJD        

 

Oglejte si tudi