Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

PRIREDITEV OB DNEVU STARŠEV

Pomlad, ko se narava prebuja in nas poboža s čudovitimi barvami, nas spodbudi, da s svetlobo in vedrino zremo na travnike in gozdove, zadihamo in preprosto uživamo.

Pomlad je povezana tudi z različnimi običaji, šegami in prazniki. Po starem verovanju se pomlad začne na Gregorjevo, ko naj bi se ptički ženili in ko naj bi luč padla v vodo.

Mesec marec pa nas ne razveseli samo z Gregorjevem, bolj znana praznika sta tudi dan žena in materinski dan, ki smo ga v vrtcu preimenovali kar Dan družine.

V ta namen, smo se strokovne delavke iz vrtca Krašnja odločile, da mesec marec popestrimo z nastopom, ki smo ga 30. 3. 2023, priredili v Kulturnem domu Fran Maselj Podlimbarski v Krašnji.

Za nastop smo se vsakodnevno pripravljali. Najprej so otroci začeli usvajati pesmice, ki so bile nove. Istočasno smo se strokovne delavke začele učiti in vaditi pesmice na različne instrumente. Nato smo združili na vajah petje zborčka, v katerem so bili vsi otroci treh skupin in naše spremljanje na instrumente. Zaradi veliko instrumentov, smo imele stisko s prostorom in je zato njihovo postavljanje zahtevalo kar nekaj priprav. Otroci so z veseljem vadili in peli ter uživali ob skupnem druženju. Na koncu smo bili vsi veselo presenečeni, kako lepe melodije lahko ustvarimo iz našega malega zborčka s spremljavo instrumentov.

Na tem mestu, bi se rade zahvalile staršem, ki so se udeležili nastopa v tako lepem številu in s tem omogočili, da so lahko vsi otroci nastopali.

Zahvaljujemo se tudi gospe Romani, ki nam je omogočila nemoteno uporabo dvorane za vaje in nastop ter za dobro sodelovanje.

Kolektiv Vrtca Medo Krašnja

Oglejte si tudi