Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Participativni proračun v občini Lukovica

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Bistvo občine ste njeni prebivalci. Zato je prav, da aktivno soodločate o njenem razvoju. Da bi dosegli pozitivne spremembe v lastnem življenjskem okolju, tudi v občini Lukovica, uvajamo t.i. participativni proračun in z njim vabimo vse občanke in občane, da predlagate projekte ter tudi odločate in izberete tiste, ki jih bo občinska uprava izvedla v letu 2023. 

S participativnim proračunom, ki ga izvajamo pod sloganom »Odločamo skupaj!« tako prenašamo del odločanja o porabi javnih proračunskih sredstev neposredno v vaše roke. Kaj morate storiti? Predlagati morate projekte, za katere menite, da bi koristili vam in vašim sokrajanom, ter med njimi izglasovati tiste, ki se vam zdijo najbolj koristni za večjo kakovost bivanja in skupno dobro. Občina pa bo izglasovane projekte v skupni vrednosti 80.000 EUR v letu 2023 tudi izvedla.

S tem se pridružujemo skupini 39-ih slovenskih občin, ki participativni proračun že izvajajo in beležijo dobre rezultate. Ne le v investicijskem smislu, temveč tudi v smislu večje urejenosti kraja, izboljšanja zdravja in aktivnosti prebivalcev, povečanja varnosti, medsebojnega povezovanja, izobraževanja, povečanja turistične atraktivnosti ter številnih drugih prednosti, ki jih participativni proračun lahko prinese. Verjamem, da bomo tudi v Lukovici prejeli številne izvirne pobude, z uresničitvijo katerih bo pridobila celotna lokalna skupnost.

Zato prav vsakega od vas vljudno vabim k sodelovanju!

Več o participativnem proračunu si lahko preberete na spletni strani Občine Lukovica.

 Olga Vrankar, županja

Oglejte si tudi