Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Seznanitev s priporočili za varno oskrbo in uporabo pitne vode za uporabnike pitne vode iz zasebnih vodovodov in zajetij

Spoštovani!

Uredba o pitni vodi (Uradni list RS, št. 61/2023) v četrtem odstavku 3. člena določa, da v primerih, kjer se uredba ne uporablja, občina seznani uporabnike pitne vode s priporočili za varno oskrbo in uporabo pitne vode. Uredba o pitni vodi se ne uporablja za pitno vodo iz zasebnih vodovodov in zajetij za pitno vodo, ki v povprečju zagotavljajo manj kot 10 m3 pitne vode na dan ali oskrbujejo manj kot 50 uporabnikov pitne vode in se voda ne uporablja za oskrbo javnih objektov ali za izvajanje živilske dejavnosti.

Glede na navedeno vas obveščamo, da so priporočila, ki jih je pripravil in objavil na svojih spletnih straneh Nacionalni inštitut za javno zdravje dosegljiva na spletnem mestu: https://nijz.si/moje-okolje/pitna-voda/priporocila-lokalne-skupnosti-za-ravnanje-prebivalcev-ki-se-oskrbujejo-iz-sistemov-za-oskrbo-s-pitno-vodo-ki-zagotavljajo-manj-kot-povprecno-10-m3-pitne-vode-na-dan-ali-oskrbujejo-manj-kot-50-oseb/ .

OBČINA LUKOVICA

Oglejte si tudi