Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Edinstven način povezovanja

Stuttgart, 22. januar 2016 - Vseslovenski projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je v enem letu aktivnosti postavil dobre temelje za prihodnje delo, v teh dneh pa se predstavlja na največjem sejmu za turizem in prosti čas CMT Stuttgart 2016. 

 

V projekt so vključene slovenske občine, ki jih druži zavest, da so popotniki z avtodomi dragoceni gostje, ki si želijo raziskovati in doživeti Slovenijo od blizu in nikakor ne le z avtoceste.

 

»Gre za edinstven način povezovanja slovenskih občin, ki je priložnost za usmerjeno promocijo lokalne skupnosti, kar bomo vse do nedelje delali v Stuttgartu. Odzivi obiskovalcev so dobri, povpraševanje po postajališčih za avtodome v Sloveniji pa zelo veliko in tako potrjuje, da smo na pravi poti,« poudarja koordinatorka projekta Petra Krnc.

 

Sejem je obiskal tudi župan občine Mirna Dušan Skerbiš, ki se je z županom Občine Trebnje Alojzijem Kastelicem ter Vladom Kostevcem z Občine Žužemberk sestal tudi z nekaj ponudniki tehnične opreme.

 

V občinah-partnericah se v tem trenutku popotnik za avtodomom lahko ustavi na skoraj stotih različnih lokacijah. Ponekod ima možnost oskrbe, drugje lahko le brezskrbno prenoči, nekje pa mu nudijo vse udobje, ki ga na popotovanju in raziskovanju potrebuje. Vse lokacije so kratko predstavljene v brošuri z zemljevidom, ki jo na sejmu lahko brezplačno dobijo vsi, ki obiščejo halo 6 in razstavni prostor A11, kjer se v okviru Slovenske turistične organizacije predstavlja tudi projekt, s katerim želijo občine-partnerice Slovenijo narisati na zemljevid popotnikom z avtodomi prijaznih destinacij.

 

Občine-partnerice v projektu so poleg nosilne Mirne še Benedikt, Bled, Brežice, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Domžale, Gornji Grad, Hrpelje-Kozina, Idrija, Ivančna Gorica, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljutomer, Lukovica, Markovci, Metlika, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Nova Gorica, Novo mesto, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarješke Toplice, Trebnje, Tržič, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Žiri, Železniki in Žužemberk.

Petra Krnc, koordinatorka MPZA SLO

Oglejte si tudi