Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Rokovnjači na motorjih

Zopet se na kratko javljamo iz Moto kluba Rokovnjači - polovico sezone je za nami, prav tako nekaj uspešnih dogodkov.
5.maja predvidena otvoritvena vožnja se je letos zaradi slabega vremena prestavljala cel mesec, tako smo se nanjo odpravili 2.6.. Zbor je bil najprej na spretnostnem poligonu v Jaršah, kjer nam je Bugi pokazal osnovne vaje in majhne trike velikih mojstrov za lažji predvsem pa varnejši začetek motoristične sezone. Naslednji zbor smo imeli v kava baru Lenček, od koder smo se v skupini zapeljali na Rakitno. Sončno vreme nam je takrat služilo skozi ves dan.

Prvi vikend v juniju nas je čakala strokovna vikend ekskurzija v Goriških Brdih oziroma Vipolžah, kjer so nam svoje klubske prostore odstopili prijatelji iz Moto cluba Brda. Po petkovem celodnevnem prihajanju na lokacijo z različnimi prevoznimi sredstvi in večernim druženjem, so nas v soboto presenetili gostitelji s celodnevnim pohajkovanjem po okolici. Ogledali smo si Vilo Vipolže, Šmartno in bližnji razgledni stolp, povzpeli smo se na Sabotin in se udeležili vodenega izleta po karavlah, pred obiskom vinarne Čarga, pa smo občudovali Korita z naravnim mostom v Krčniku. Cel vikend je za kulinarično razvajanje skrbel Andrej, za prevoze skupne opreme in mopedov DunaKebab, kitarske vložke Igor, vokalne presežke in dobro voljo pa vsi skupaj.

Vsakoletna tradicionalna krvodajalska akcija Motorist za življenje je tudi letos potekala na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani, kjer se nam je pridružilo nekaj stalnih udeležencev in prijateljev iz drugih klubov.

V sredo, 17. julija, smo se podali na tradicionalno nočno vožnjo. Ob 20h smo štartali izpred Gostilne Furman, skozi Moravče mimo Ribč do Litije, od tam pa skozi Šmartno in Besnico direktno do Ljubljane in naprej do Domžal in doma.

Vseskozi se naši člani udeležujejo različnih srečanj in tekmovanj povezanih z enoslednimi vozili. Tudi rokovnjaške barve potujejo z nami po Balkanu in Evropi  in tako širimo prepoznavnost našega kluba in krajev.

V nadaljevanju se veselimo dirke na Vranskem, ki bo potekala v vikendu od 23.8.-25.8.2019 in moto piknika 7.9. ter zaključne vožnje, ki je zabeležena v voznem redu za termin 29.9..

Oglejte si tudi