Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Dejavna meseca za godbenike

Minula dva meseca sta bila za godbenice in godbenike iz Lukovice zelo dejavna. Odpravili so se namreč kar na štiri gostovanja izven domače občine. Najprej so jih na praznovanje 90-letnice delovanja godbe povabili prijatelji iz sosednjih Moravč. Tam so skupaj s še petimi godbami najprej krenili v sprevod, na prireditvenem prostoru zaigrali nekaj skupnih skladb in se nato občinstvu predstavili še posamično. Še častitljivejšo obletnico so praznovali v Domžalah. Ob 130-letnici so zadnji dan večdnevnega slavja pripravili parado številnih godb skozi mesto, med katerimi so bili tudi godbeniki iz Lukovice. Sledilo je seveda druženje in s tem so se še okrepile vezi med pihalnimi orkestri na kamniško-domžalskem območju, kjer že sicer zelo dobro sodelujejo.

To je bil očitno mesec obletnic in Godba Lukovica se je udeležila še ene. Na svojo 50-letnico delovanja so jo povabili pri Prostovoljnem gasilskem društvu Jarše-Rodica.

Vrhunec nastopov za lukov’ške godbenike je bil zagotovo finale televizijske oddaje Raketa v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je hkrati potekalo tudi slavje ob 150-letnici Pivovarne Union. Godba Lukovica je tako nastopala pred enim največjih občinstev do sedaj, saj se je na prizorišču zbralo kar 15.000 ljudi. Če k temu prištejemo še televizijske gledalce, so se predstavili res široki množici. Skupaj z glasbeno skupino Mambo Kings so sicer nastopili v natečaju Naj napitnice in poskočnice. 斬l se jim ni uspelo uvrstiti med najbolj啼 tri. A kot pravijo, nikakor niso razočarani, saj je bila to res super izkušnja in se držijo reka, da je važno sodelovati. Sicer pa se vsem skupaj zahvaljujejo za oddane glasove in podporo pri tem projektu.

Oglejte si tudi