Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dan ljubezni na Vidovem večeru

Skupina Pepel in kri je svoj prvi velik uspeh dosegla leta 1975 s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu in si s tem zagotovila sodelovanje na Evroviziji v Stockholmu, kjer so zasedli 13. mesto. V  svojih 43 letih obstoja so imeli vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini, zdaj pa nastopajo le še ob posebnih priložnostih. Zato nam je v veliko čast in veselje, da smo skupino Pepel in kri gostili na letošnjem Vidovem večeru, v petek 9. junija 2017.

Določeno obdobje je skupina štela 11 slovenskih glasbenih estradnikov, zdaj v skupini prepevajo še štirje člani: Tadej Hrušovar, Meta Močnik, Sandra Klemm – Sandy in Vojko Sfiligoj. Skupini se je v petek pridružil še Celjan Janez Goršič, ki je tudi še član stare zasedbe.

Tudi petkov koncert so začeli z legendarno, skorajda že ponarodelo Dan ljubezni, s katero so takoj ustvarili odlično vzdušje v šentviški dvorani. Sledili so sami hiti: Čuj deklica, Mala terasa, Ljudje pomladi, Insieme... – pesmi, ki jih vsi že leta poznamo, zdaj pa smo jim prisluhnili v živo.  Obiskovalci smo uživali v znanih in priljubljenih napevih, člani skupine Pepel in kri pa v izjemni odzivnosti publike. Izjemno prijeten Vidov večer, ki ga bomo še dolgo pomnili! 

Povezave

www.td-svvid.si

Oglejte si tudi