Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C
Deli
3337

Sončni Vidov sejem v Šentvidu

Prvo soboto po godu sv. Vida, 18. junija 2016, nas je v Šentvidu pričakalo lepo sončno vreme. Člani TD Sv. Vid so že v zgodnjem jutru postavili stojnice, ki so čakale najprej ponudnike, malo kasneje pa seveda obiskovalce.

Vidov sejem, ki se je letos odvil že šesto leto,  je znan po tem, da se da na sejmu kupiti samo kakovostne domače-slovenske izdelke –   stojnice so bilo založene z domačimi ekološkimi pridelki  in izdelki: od sadja in zelenjave okoliških in bolj oddaljenih kmetij, mlečnih izdelkov, suhih mesnin, različnih olj, pekovskih izdelkov, testenin, slaščic, predstavljali pa so se tudi ponudniki keramičnih, lesenih izdelkov in suhe robe ter naravnih kozmetičnih preparatov. Na sejmu se je predstavilo tudi nekaj športnih klubov:  ŠD Prevoje, lokostrelci in člani Karate kluba iz Domžal.  Občudovali smo mojstre domače obrti, ki so ustvarjali na sejmu:  rezbarjenje, izdelava izdelkov iz slame in kamnoseštvo.  Dogajanje na sejmu so letos popestrili člani Društva za pražen krompir, ki so v veliki ponvi pražili krompir in ga delili obiskovalcem.

Otroci so se zabavali in ustvarjali na delavnicah v Vidkovi deželi in komaj čakali, da so se preizkusili v lokostrelstvu. Točno opoldne  je bilo tradicionalno tekmovanje v vlečenju vrvi, na katerem so se pomerile ekipe bližnjih vasi:  v ženski kategoriji so ponovno slavile ženske iz Vrbe,  moški pokal je pa letos šel v Imovico.

Tudi letošnji Vidov sejem so  zaznamovali nakupi na stojnicah, uživanje v različnih dejavnostih, kulinarično razvajanje, borbeni duh pri vlečenju vrvi, vse skupaj pa je bilo zaokroženo s prijetnim druženjem. In prav to slednje šteje največ, saj tovrstnim dogodkom vtisne pečat srčnosti.

Več o dogodkih TD Sv. Vid najdete na www.td-svvid.si in na fb strani www.facebook.com/Turistično društvo Sv. Vid.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Strokovnost in zanesljivost