Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Bownova terapija kot vrsta manualne terapije

Bownova terapija je manualna tehnika vnašanja dražljajev v telo z namenom vzpostavitve samoregulacije oz. resetiranja nepravilnosti v telesu
Terapija sproži zmanjšanja mišično vezivnih napetosti, vzpostavitve ravnovesja v živčnem hormonalnem in energetskem sistemu. S posameznimi potezami v določenem vrstnem redu v pravi smeri in s pravo močjo vnašamo v telo dražljaje, ki povzročijo sistematičen odziv. Terapijo najpogosteje izvajamo pri mišično –vezivno-skeletnih problemih, ki so posledica poškodbe, nesreč, negativnih delovnih navad in fizičnih manifestacij stresa. Zaradi blagega pristopa se izvaja lahko v vseh obdobjih življenja, od rojstva do pozne starosti.

Kot medicinska sestra sem dobila znanje anatomije in fiziologije telesa. Skozi desetletja delovnega staža se z delom in znanjem nadgrajuješ. Spoznavaš da je človek povezava uma, telesa in duha.

Vse preveč se odtujujemo od narave, kar pa je izvor vseh neravnovesij v telesu. Telo samo je sposobno ta neravnovesja kar nekaj časa korigirati. Pride pa do točke, ko je njegov "nahrbtnik" pretežak. Takrat se navzven pokažejo kot težave, tako na nivoju mišično-skeletnega dela, kot tudi na duševnem počutju.

Bownova terapija me je navdušila ravno z naravnim pristopom. Tako z precej blagimi potezami delujemo na celo telo, in to temeljito. Učinki so bili tako konkretni, da sem kmalu po začetku izobraževanja za Bownovo terapijo vedela, da to je to in želim pomagati tudi drugim. Zato toplo priporočam vsem, v vseh življenjskih obdobjih, od rojstva naprej.

 

Oglejte si tudi