Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Razvoj dogodkov v projektih KD Krašnja in MV Blagovica - Šentožbold

V marcu je občina Lukovica objavila razpis za izvedbo projekta in za izbiro izvajalca gradbenih del za izgradnje Poslovilnega objekta Blagovica – Šentožbolt. Glede na razmere na trgu, kjer je gradbincev premalo, dela pa veliko, so se na razpis javili le gradbinci z ponudbami, ki so presegale proračunska sredstva, ki pa so bila določena s strani projektantov in pregledani iz strani neodvisnih strokovnjakov.

To pa pomeni, da bo moral biti postopek javnega naročila ponovljen. Le upamo lahko, da bomo v naslednjem poizkusu dobili ponudbo v okviru rapoložljivih finančnih sredstev.

Enako usodo je doživel tudi projekt za izgradnjo Društvenega doma Krašnja, ki je bil izveden v istem časovnem obdobju. Prejete ponudbe so prav tako presegale zagotovljena proračunska sredstva. Tudi v tem primeru bo potrebno postopek javnega naročila ponoviti. Pri projektu Društvenega doma se čaka še odločbo Agencije za koncesijski trg in Razvoj podeželja za odobritev sofinanciranja, ki naj bi bila izdana najkasnje do septembra. Šele takrat bo dejansko možno začeti z izvajanjem projekta Društveni dom Krašnja.   Razpis namreč narekuje začetek del ki se sofinancirajo po izdaji pravnomočne odločbe. Prav tako bo morala Občina v času gradnje založiti sredstva in jih kasneje po izvedenih delih dobi povrnjena s strani Agencije.

Oglejte si tudi