Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Proslava ob občinskem prazniku

V petek, 9. 9. 2016, ob 20uri se je na trgu v Lukovici zgodila osrednja prireditev ob občinskem prazniku kjer je bilo začutiti ob vseh gostih, odlični svetlobni in glasbeni spremljavi  županovo organizacijo ter očiten viden vložek časa in denarja.

Na prireditvi, ki sta jo povezovala Tjaša Hrobat Košir in Matjaž Merljak ob vidnih gostih županov sosednjih občin Horjula, Šenčurja, Trzina, Zagorja in Ljudmili Novak je bil slavnostni govornik seveda naš župan Matej Kotnik.

Župan Občine Lukovica je ob občinskem prazniku podelil županova priznanja in sicer članom Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze slovenskih časnikov in Združenja Sever iz območja Občine Lukovica, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojni za samostojno Slovenijo:

Majorju dr. Kušar Janezu, nadporočniku Stopar Miranu, stotniku Pogačar Janezu, stotniku Goričan Ladu, nadporočniku Stopar Toniju, veteranu Kveder Marjanu, veteranu Kastelic Danilu, veteranu Cerar Antonu, stotniku Jarc Janezu in veteranu Habjanič Tonetu. Plaketo župana občine ob 70 letnici delovanja lovske zveze je prevzel Roman Rovanjšek.

V kulturnem programu so še sodelovali Pihalni orkester Svea Zagorje z dirigentom Petrom Kuder, ki v letu 2016 obeležuje 155. Let svoje zgodovine ter so odlično zaigrali Abba on Brodway, Bohaim rapsodi in Saying alive, Mengeška godba z dirigentom Dimitrijem Lederer, ki obstaja že od leta 1884 je odigrala Eye of the tiger, What a wonderfull life in It's my life. Seved ni manjkala  naša nepogrešljiva Godba Lukovica z dirigentom Lukom Einfalt, ki so zaigrali Najboljše od skupine Queen (The best of Queen), Cool Blues for Trombone in El Bimbo.

Tekom celotnega programa so v ozadju na dveh velikih panojih potekale projekcije vse od črnobelih prvih posnetkov do sedanjega stanja v naši občini in njen napredek. Okoli trga so celotno zgodbo gradile in podpirale kočije, starodobna vozila, ki so prikazovala promet skozi dolino Črnega Grabna in njegov razvoj.

Za konec so sklepno skladbo, Pozdrav prijateljem skupaj zaigrale vse tri sodelujoče godbe, Pihalni orkester Svea Zagorje, Mengeška godba in Godba Lukovica. Zaključil pa z nagrajenim turističnim  filmom »Občuti in živi zgodbo«, ki ga je naročila Občina Lukovica v produkciji Produkcija Bakster d.o.o., režiji Aleša Petrič, scenariju Katke Bohinc  in Aleša Petrič, ki predstavlja našo lepo Občino Lukovica z vsemi lepotami, čudovito naravo, dogajanji ter opominja da Lukovica ni le ena od postaj na avtocesti, je naš dom, še posebej dom Rokovnjačev, ki skriva kar nekaj zanimivih kulinaričnih kotičkov, Gradiško jezero, razgledni stolp Reber, športni park Čelešn'k,  Čebelatski center Slovenije, Šentvid pri Lukovici in dvorec Rus, cerkve (sv. Luka, Sv. Neže, sv. Marjete), Stari trg v Lukovici, muzejsko zbirko v Krašnji, Mahkotov toplar na Vidmu, Trojane in trojanske krofe.

Marjetka Vrbnjak

 

 

Oglejte si tudi