Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Prižig decembrskih luči v Lukovici

Na predvečer prihoda svetega Miklavža je na Starem trgu v Lukovici potekal dogodek »Prižig decembrskih luči«, s katerim je tudi Lukovica vstopila v praznični decembrski čas.

Program na večnamenski ploščadi in v Pungartnikovi hiši je potekal med 16. in 20. uro, kjer so se na stojnicah predstavila lokalna društva in učenci s svojimi izdelki ter lokalni ponudniki z dobrotami iz Črnega grabna, za praznično vzdušje pa je poskrbela skupina Bojsi.

Na prazničnih stojnicah so se predstavili Društvo prijateljev družine Trojane s šopki, prtički, mili in pleteninami, Društvo upokojencev Lukovica z venčki in smrečicami iz papirja, KUD Fran Maselj Podlimbarski z izdelki iz kit iz pšenične slame ter prikazom pletenja, OŠ Janka Kersnika Brdo s prazničnimi izdelki učencev, kjer so se sredstva zbirala za Šolski sklad, Marcela Kopitar z Unicefovimi punčkami iz cunj, težavožeri in akrili na platnih ter Janica Žurej s punčkami iz blaga. Dobrote iz Črnega grabna so obiskovalci lahko kupili v prazničnem pakiranju pri naslednjih lokalnih ponudnikih: čebelarstvo Anton Cirer (med in medeni izdelki), kmetija Vampret (marmelade in kompoti), kmetija Jergan (sirčki v prazničnem pakiranju) ter ekološka kmetija Pr'Matožet (parkeljni in ostali izdelki iz kvašenega testa). Poskrbljeno je bilo tudi za praznično okrepčilo, saj so obiskovalci lahko na stojnici Mladinskega kluba Stik poskusili slastne palačinke (po poimenovanju Stikovcev pa kar čapalinke) z nutello ali marmelado, čaj ali kuhano vino.

Praznične delavnice za otroke so potekale v I. nadstropju Pungartnikove hiše, kjer so otroci z društvi izdelovali: venčke s Športno turističnim društvom Korenina, voščilnice z Društvom upokojencev Lukovica ter okraske iz kit s KUD Fran Maselj Podlimbarski.

Ob 18.30 uri je dogajanje na trgu dodatno popestril nastop lukoviške godbe, ki je s svojimi koračnicami privabila svetega Miklavža, ki je v spremstvu angelov in parkeljnov prišel z županjo mag. Olgo Vrankar in brdskim župnikom Bernardom Rožmanom. Vsi trije so obiskovalce nagovorili v prazničnem duhu, nato je sledilo odštevanje županje do prižiga decembrskih luči, s čimer je županja oznanila veseli december v Lukovici. Angeli so v vmesnem času otrokom delili Šumijeve bonbone.

Dogajanje na trgu in v Pungartnikovi hiši je bilo zelo praznično obarvano in zanimivo, za kar gre zahvala vsem vključenim društvom in posameznikom, lokalnim ponudnikom, skupini Bojsi kot tudi množici obiskovalcev.

Občinska uprava


 

Oglejte si tudi