Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
ČET.
23°C
11°C
Oceni objavo

Jesenski dogodki v PGD Krašnja

Jesen se že izteka, iz poznega poletja pa do sedaj pa se je v našem društvu zgodilo že marsikaj.

V ponedeljek 12. 8. se je ob 16:25 oglasil pozivnik, na katerem je bilo sporočilo, da gori oz. se močno kadi iz gozda v Kompoljah ali Korenu. Izvozili smo ob 16:32 z vozili GW-1 in GVM-1 in devetimi gasilci. Ko smo prišli v Kompolje, nismo nikjer opazili dima niti ognja, zato smo šli naprej proti Korenu in Vrhu nad Krašnjo, vendar tudi tu ni bilo nobenega dima ali ognja. Javili smo na RE-CO, da nismo našli oz. odkrili ognja. Preden smo se vrnili v garažo, smo še enkrat preverili teren in se ob 01:45 vrnili v garažo.

 

V nedeljo 18.8.2013 smo bili povabljeni na sektorsko vajo pobratenega društva PGD Gozd-Martuljek ob 20-letnici orodišča v Srednjem Vrhu. Sodelovali smo z GW-1 in sedmimi gasilci. Po končani vaji je sledilo druženje z gasilci in krajani Srednjega Vrha.

 

V soboto 21.9.2013 smo krašenjski gasilci organizirali "tekmovanje s staro brizgalno". Prijavilo se je 6 ekip v različnih kategorijah. Po tekmovanju je sledilo kratko druženje in pogostitev vseh tekmovalcev in ostalih krajanov.

V dopoldanskem času je istega dne na Brdu pri Lukovici potekalo tudi tekmovanje KVIZ GASILSKE MLADINE. Naše društvo so zastopale tri ekipe, dve ekipi pionirk in ena ekipa starejših pionirjev. Vse ekipe so dosegle odlične rezultate.  Pionirke so zasedle 1. In 3. Mesto, starejši pionirju pa 4 mesto. Ekipa pionirk, ki je zmagala, se je uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo v mesecu novembru.

Vsem trem ekipam čestitamo za dosežen uspeh, ekipi, ki se je uvrstila na regijsko tekmovanje pa želimo čim boljši uspeh na regijskem tekmovanju.

Oglejte si tudi