Lukovica

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Za prometno varnost je nekaterim malo mar

V mesecu maju je Zdravko, ki so ga ob pomoči AMZS postavili člani AMD Lukovice, da bi opozarjal voznike na prisotnost otrok v prometu in je stal pri kolesarnici ob avtobusni postaji v Lukovici kar naenkrat izginil. Mnogi so se spraševali, če je odšel na malico. A  če bi šel na malico bi se zagotovo vrnil pani ga bilo več nazaj na svoje mesto niti v maju niti v juniju. 

Poziv vsem, da nam pomagajo najti Zdravka, da bo nadaljeval z svojim poslanstvom, žal ni obrodil sadov. In tako kakor izginjajo prometni znaki, največkrat je kriva kakšna okrogla obletnica je tudi Zdravko našel drugo delovno mesto. Nekdo, ki bere obvestila in se zaveda, da je varnost v cestnem prometu pomemben dejavnik za vse udeležence v prometu ga je odkril ob poti iz Negastrna na Limbarsko goro. Vzel ga je in Zdravka varno prinesel domov, kjer se ga je  Anja  zelo razveselila, saj bodo lahko kaj kmalu skupaj še z Anjo in  Markom opozarjali udeležence v prometu na povečano število otrok na cesti. Čeprav mu je  neznani začasni lastnik prebarval napis na trebuhu, bo z manjšimi popravki kmalu nastopil službo na starem delovnem mestu.

1/2


Vsem zbirateljem prometnih znakov in opozorilnih tabel  sporočamo, da jih je možno  naročiti v Hutko sport v Trnjavi  in podobnih organizacijah. Naj torej prometni znaki in opozorilne table ostanejo tam kamor sodijo in čemur so namenjene. Zavedajmo se, da za prometno varnost lahko največ storimo vsi skupaj, a ne z odtujevanjem prometnih znakov in opozorilnih tabel, ampak z odgovornim ravnanjem za našo varnost in varnost naših najmlajših in ostalih udeležencev v prometu

Oglejte si tudi