Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Mažijev grič zaključil koncertno sezono z dobrodelno noto Guštija in Tomija ter dobrodelnim kostanjevim piknikom

Jesen so na Mažijevem griču ob Gradiškem jezeru široko pozdravili z dobrodelno noto Mihe Guština – Guštija in Tomija Megliča iz znane glasbene skupine Siddharta, ki sta v soboto, 14. oktobra, ustvarila odlično vzdušje s svojim glasbenim dialogom '1na1', s prodajo kart in zahvaljujoč sponzorjem ter obema prvakoma slovenskega koncertnega rocka, ki sta se za dober namen odrekla honorarju, pa je organizator - Zavod Vrba in sonce zbral 8.700 evrov za družino iz Lukovice, ki je v avgustovskih poplavah izgubila hišo.


Dobrodelni mošnjiček minule sobote na Mažijevem griču pa so zapolnili tudi prostovoljni prispevki obiskovalcev zdaj že 3. dobrodelnega kostanjevega piknika, na katerem so prostovoljci Zavoda Vrba in sonce spekli kar 60 kilogramov kostanja, ekipa Lušt’n pod hrastom pa je poskrbela za tiste, ki se 'jim je luštalo' palačink in/ali burgerjev. Iz tega naslova je bilo zbranih še 1.200 evrov, ki bodo romali na račun Lunine vile, ki zagotavlja psihoterapevtsko pomoč travmatiziranim otrokom (https://www.luninavila.si/).


Letos že 1.000 obiskovalcev; še posebej dobrodošli otroci iz ranljivih okolij


Kot vsako leto so tudi letos kostanjev piknik obiskali otroci iz Mladinskega doma Malči Beličeve, ki je bil sicer prejemnik prispevkov lanskoletnega dobrodelnega mošnjička. Vselej so na dogodek (preko Centra za socialno delo Domžale) posebej vabljeni tudi otroci iz rejniških in socialno ogroženih družin, nasploh pa organizator beleži vsako leto več obiskovalcev - letos že okoli tisoč -, med katerimi prednjačijo družine, in to ne le iz lokalnega okolja, ampak tudi iz Ljubljane.


Medtem ko so se otroci tudi letos s svojimi sankami zapodili na s slamo ‘prevlečen’ grič, se metali po slamnatem bazenu, ustvarjali v mivki, se zabavali na otroškem bazarju ali/in cirkuški delavnici Cirkokroga, pa so lahko odrasli kaj uporabnega in/ali lepega kupili na garažni razprodaji, vsi pa so lahko tudi samo preprosto uživali v posedanju na slamnatih kockah z razgledom na Gradiško jezero.


S skupnimi močmi do skoraj 10 tisoč evrov za dober namen!


Dogodek je obiskala tudi mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica, kjer so tudi uradno odprli namenski račun za prostovoljnih prispevkov za družino Primoža Nakrsta, lukoviškega občana, ki je zaradi uničujoče ujme v Savinjski dolini izgubila svoj novi dom, s čimer so ostali brez vsega, kar so imeli. Varen in topel dom pa potrebuje tudi najmlajši član njihove družine, komaj 7-mesečni fantek. Zbrani znesek v višini 8.700 evrov, kot jih je prinesel dobrodelni butični koncert Tomija in Guštija, s katerim so sklenili ne le dobrodelno soboto, ampak tudi koncertno sezono, na Mažijevem griču, bo tako še danes nakazan na namenski bančni račun.


Velika zahvala za podporo celotnemu dogodku, na katerem je bilo torej zbranih skoraj 10 tisoč evrov, gre tudi sponzorjem, in sicer podjetjem Siemens Energy, SunContract, Marche gostinstvo in AMZS ter AMD Lukovica, Združenju Sazas za koncertni del dogodka, lokalni pekarni Srček za podporo kostanjevemu pikniku, celoten dogodek pa je podprl tudi portal MojaObčina.si.


V Zavodu Vrba in sonce, ki upravlja z Mažijevim gričem ob Gradiškem jezeru in že od začetka svojega delovanja, to je od sredine leta 2021, redno namenja donacije neposredno pomoči potrebnim, od socialno ogroženih in rejniških otrok, do žensk in otrok žrtev nasilja, za žrtve trgovine z ljudmi in drugim humanitarnim društvom, ki delajo z ranljivimi skupinami, napovedujejo, da bodo s svojimi aktivnostmi še naprej delovali v dobrobit širše skupnosti.

Oglejte si tudi