Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
10°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Drugi odprti turnir za prehodni pokal Rafolč v metanju podkev

V ŠTD Rafolče so se pričeli tudi bolj udejstvovati na turističnem področju in uvajajo tudi dogodke o kulturni dediščini iz prejšnjega stoletja. Ena od takih tradicij je tudi metanje podkve. V soboto, 22. septembra 2015, ob 10. uri se je pričel drugi turnir posameznikov in dvojic za prehodni pokal Rafolč v metanju podkev. Kot že lansko leto, je tudi tokrat glavno organizacijo prevzel prvi predsednik ŠTD Rafolče Sandi Ceglar. Ob pomoči članov ŠTD na čelu s sedanjim predsednikom Blažem Jemcem so pripravili dva igrišča za metanje podkev na novo položenem asfaltu in s tem tudi v KS Rafolče obudili ta stari šport, tudi kot družabno igro. Tekmovalcev je bilo letos nekoliko manj, kar pa ni kvarilo sproščenega vzdušja in obiska številnih gledalcev in navijačev.
Sistem tekmovanja pri posameznikih je bil izločanje z repasažom. To pomeni, da je vsak, ki je doživel le 1 poraz še vedno imel možnosti zmagati na turnirju.

V kategoriji posameznikov je sodelovalo 13 tekmovalcev. Najboljši so prejeli pokale in praktične nagrade. Vrstni red: 1. Mirko Čokan, 2. Aleš Škafar in 3. Jure Lenček.

 

Zmagovalec Mirko Čokan, nekdaj učitelj fizike, te še vedno ni pozabil, in je za zmago na turnirju že 2. zapored za 1 leto prejel prehodni pokal ŠTD Rafolče.

 

V kategoriji dvojic je sodelovalo 5 ekip. Najboljši so za nagrado dobili medalje. Vrstni red je bil: 1. Sahara 1 (Miro Čokan in Robert Poljanšek), 2. ŠTD Rafolče (Sandi Ceglar in Blaž Jemec) in 3. Loka Team (Matjaž Anžlovar in Robert Levec)

 

Nastopila sta dva domačina, Sandi Ceglar in Blaž Jemec, ki sta letos posegla po srebrni medalji v dvojicah, kar bo vzpodbuda ostalim krajanom, da se lotijo te rekreativne igre.

Gostje so bili prijetno presenečeni nad organizacijo tekmovanja in pravijo, da bodo še prišli. Zahvaljujemo se Gostilni  Soklič za pogostitev in Bojanu Čoliću za praktične nagrade.

 

Oglejte si tudi