Lukovica

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

8. Občinsko prvenstvo v šahu v organizaciji ŠTD Rafolče

V okviru občinskega praznika v začetku septembra, je bilo 25. septembra 2016 s pričetkom ob 9. uri izvedeno 8. občinsko prvenstvo posameznic in posameznikov v šahu v lepo pripravljeni brunarici ŠTD Rafolče. Udeležilo se ga je 10 šahistov. Igralo se je 7 kol po švicarskem sistemu, zmagal pa je petič Janez Hribar, mojstrski kandidat.

Turnir je otvoril predsednik ŠTD Blaž Jemec in zaželel tekmovalcem uspešne miselne boje. V imenu občine Lukovica je spregovoril nekaj spodbudnih besed občinski svetnik iz Rafolč Tomaž Andrejka. Skrbno pa je nadziral podatke preko računalniškega programa Marko Breznik.

 

Mladi in starejši šahisti so se udarili med seboj, kjer je izstopal mladi Anže Pavlič, ki je kar dva izkušena šahista prisilil k predaji. Po zelo zagrizenih dvobojih predvsem za drugo mesto, je pri posameznikih zmagal Janez Hribar s 6,5 točkami, sledila sta Marjan Dolinšek 5,5 točk in Nejc Dolinšek s 4,5 točk. Četrti je bil Mirko Čokan nato pa sta sledila še Blaž Jemec in Marko Breznik.  Pri mladih  je dobil največji pokal Anže Pavlič, kot tudi Gašper Dečman in Lenart Pavlič za drugo in tretje mesto.

1/16
















 

Zahvaljujemo se občini Lukovica za denarno pomoč in ŠTD Rafolče za odlično organizacijo. Se vidimo na naslednjem občinskem prvenstvu. 

Oglejte si tudi