Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Druga faza projekta TRINNO kaže na odlične rezultate

Partnerji projekta TRINNO smo se zbrali na Madžarskem (Morahalom) in imeli v drugi fazi projekta priložnost predstaviti prve rezultate Akcijskih načrtov. Projektno srečanje je organiziral partner Regional Government of Csongrád County, ki je za to priložnost organiziral konferenco s priznanimi gosti: Béla Csáki, podpredsednik Regional Government of Csongrád County, Márton Szabó, Madžarska agencija za spodbujanje naložb, Viktor Knezevics, Creativ_IT, Bp Hungary ter drugimi. Razvojni center Srca Slovenije je v okviru srečanja s ponosom predstavil odlične rezultate implementacije Akcijskega načrta.

Razvojni center Srca Slovenije, je izredno zadovoljen z rezultati prvega obdobja spremljanja akcijskega načrta TRINNO projekta. Prva akcija »Izboljšane spodbude malih vrednosti preko vavčerjev za MSP« je na nacionalni ravni velik uspeh. Glavni akter je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki tesno sodeluje s Slovenskim podjetniškim skladom, ki objavlja in razpisuje omenjene vavčerje. Do sedaj je bilo prejetih 4.163 prijav in odobrenih 2.599 v višini 9.980.959,98 EUR. Ministrstvo je že izplačalo 521 vavčerjev v vrednosti 1.777.047,67 EUR. Rezultati presegajo pričakovanja, odzivi podjetij pa so zelo pozitivni, saj je postopek prijave zelo preprost, obdobje za prejemanje denarja pa veliko krajši kot je bil v prejšnji vavčerski shemi. K temu uspehu je veliko prispeval tudi projekt TRINNO.

Naša druga akcija »Subvencionirana usposabljanja za rokodelce za spodbujanje digitalnih inovacij in razvoja novih inovativnih izdelkov / storitev« se izvaja v okviru projekta LAS sodelovanja »Od tradicionalnih spretnosti do sodobnih ruralnih turističnih proizvodov«. Navdih za ta projektni predlog je prišel iz TRINNO projekta. Prve aktivnosti se že izvajajo in potekajo po načrtih, rokodelci pa so bili že obveščeni o usposabljanjih, ki se bodo odvila tekom leta 2020.


Naslednja pomembna prelomnica TRINNO projekta, bo organizacija diseminacijskega dogodka, ki bo potekal v Bruslju. Namen je, da se na dogodku zvrstijo predstavniki in deležniki iz vseh partnerskih držav, ki so bili aktivno vključeni v prestrukturiranje notranjih politik ter implementacijo akcij vseh partnerjev. Torej tisti, ki so prav zaradi vpliva projekta TRINNO bili pripravljeni spremeniti politično voljo in strategijo razvoja za boljše pogoje podpornih ekosistemov podjetništva za tradicije in inovacije na Irskem, Madžarskem, Italiji in Sloveniji. 

Oglejte si tudi