Lukovica

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

»Družina je fina in fino je imeti družino",

ali kakor bi rekel, praznovanje materinskega dne nekoliko drugače. In kako je to bilo drugače? Zanimivo, kulturno bogato in veselo.

Vse zbrane je najprej nagovorila predsednica NSi Mojca  Stoschitzky, ki je v svojem razmišljanju omenila, da je velik spomenik materam postavil že Ivan Cankar s črtico Skodelica kave. Z veseljem je med gosti pozdravila evropsko poslanko Ljudmilo Novak, poslanca Janeza Cigler Kralja in županjo mag. Olgo Vrankar ter vse ostale goste, ki so se v nedeljo 26. marca zbrali v dvorani Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici.

Za prvi kulturni prispevek so poskrbeli člani MePZ Šentviški zvon, ki so s pesmijo dali poklon najvišjim vrednotam slovenske tradicije in naše istovetnosti. Za kulturno zabavni del pa je, skupaj s svojim sinom, poskrbel dramski igralec Gregor Čušin. S svojim delom »Nepopolne rime", v katerih se na njemu znan način glasbeno in besedno sprehodi po delih Svetega pisma – od stvarjenja sveta, Adama in Eve, Noetove zgodbe, Babilonskega stolpa, zgodbe o Izaku, Ezavu, Jakobu …..In na vse skupaj je v humornih zgodbah potegnil vzporednice z današnjim časom, tako da se poslušalec lahko malo zamisli. Rime niso bile prav nič nepopolne ampak so kar dobro šle v ušesa in nam lepo popestrile nedeljski večer.

1/14














Prireditev se je zaključila v prijetnem vzdušju ob klepetu in sladkih dobrotah. Vse žene in matere pa so ob odhodu, v zahvalo za njihovo poslanstvo, prejele rožico. Spomin na lep dogodek, ki ga je pripravil Občinski odbor NSi in Ženska zveza NSi, bo prav gotovo še dolgo odmeval.

 

 

Oglejte si tudi