Lukovica

DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

10. obletnica rokovnjaške tržnice v Lukovici

Prosto soboto izkoristimo tudi za nakupe ter se običajno odpravimo tudi na tržnico po svežo zelenjavo sadje, ali kakšno drugo dobroto. Na rokovnjaško tržnico v Lukovici zahaja vse več kupcev in to ne samo iz Črnega grabna ampak tudi od drugje.

V soboto, 6. aprila,  nakupi na tržnici niso bili kar tako, saj  "plac" v mesecu aprilu praznuje 10. obletnico obstoja. Veliko je idej a le malo je takšnih, ki so realizirane in dočakale  več kot nekaj let in tudi rokovnjaški tržnici so ob začetku napovedovali vse prej kot svetlo prihodnost. Za praznik kot je 10. obletnica rokovnjaške tržnice se spodobi da kupce razveseliš ne le s ponudbo, ki je na tržnici vsako soboto, temveč nekaj več. Tako so bili kupci deležni  pogostitve, ki so jo pripravili vsi skupaj, ki običajno prodajajo svoje izdelke in pridelke na tržnici.

Pogostitev ob kateri se je bilo vredno ustaviti, se posladkati, nekaj krepkega pojesti in dobrega popiti. A nismo bili presenečeni samo kupci, tudi prodajalce je ob 10. obletnici presenetila  županja  mag. Olga Vrankar, ki je vsem prodajalcem podelila zahvalo za vztrajnost pri preskrbi prebivalcev in prebivalk Črnega grabna in širše okolice.  Ob tem je omenila, da so kupci ugotovili prednosti rokovnjaške tržnice in kvaliteto izdelkov in pridelkov, ki se prodaja na njej. Za nakup lokalnih izdelkov in pridelkov se namreč odločajo, ker pri velikih trgovcih ne vedo točno od kje so in od kdaj so. 

Na tržnici je bil tudi Matjaž Perše iz zavoda  za razvoj podeželja in turizma Jurlina Seydla, ki je verjel v zgodbo s še nekaterimi in je kot  idejni vodji projekta tržnice zbranim razložil tudi prve korake nastanka le te. Od skromnih začetkov in vse do danes je tržnica našla svoje mesto med kupci in si utrdila sloves ter ga z odličnim delom še povečuje kar priča tudi tokratna sobota.

1/29





























Zahvale  za dolgoletno sodelovanje na rokovnjaški tržnici so prejeli kmetija Jergan, ekološka kmetija Pr’ Matožet, kmetija Vampret, čebelarstvo Cirer, Vinko Nakrst in Turistična kmetija Pr'Cesarju. Po številnih čestitkah in stiski rok so si bili vsi prodajalci zatrjevali, da bo rokovnjaška tržnica obstajala toliko časa dokler bodo stranke. Ob deseti obletnici so prav prijetno zvenele besede županje, da bo rokovnjaška tržnica dobila ne le novo lokacijo ampak tudi ureditev v želji, da  bomo  11. obletnico praznovali že na novi lokaciji, ki bo od zdajšnje oddaljena le nekaj metrov. DJD 

 

Oglejte si tudi