Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Tudi silvestrovanje doma je lahko lepo

Veliko je takšnih, ki si namesto silvestrovanja med več-glavo množico v centru mesta, omislijo silvestrovanje doma, v krogu najbližjih. In zakaj bi novo leto dočakali zunaj - na mrazu, obkroženi z gručo ljudi, ko pa si lahko lepe spomine na najdaljšo noč, ustvarimo kar doma.

Pripravili smo nekaj nasvetov za praznovanje doma.

Počutite se tako praznično, kot bi se tudi drugod. Če bi novo leto praznovali nekje drugje, bi se zagotovo zelo uredili, kajne? Tudi doma ste lahko ta večer svečano oblečeni, saj vendar praznujete! Nadenite si svojo najljubšo obleko, nakit ali kravato in ta večer poskrbite za lesk.

Ni potrebno, da naredite tako kot je v navadi in prostor okrasite s smrečico, božičnimi kroglami in jaslicami. Izberite vam priljubljeno temo in pripravite tematski večer! Prostor opremite z okrasnimi, pisanimi lučkami in ta večer ugasnite bele, velike in svetle žarnice. Ne pozabite pustiti nekaj prostora, kjer boste lahko pokazali svoje najljubše plesne korake.

Počnite vse, kar vas nasmeji! Kdaj ste nazadnje preverili kako dobro se med seboj poznate? Organizirajte kviz in odkrijte, kako dobro vas v resnici poznajo vaši najbližji. Če ste druščina, ki rada poje, poskrbite za mikrofone ter besedila in imejte karaoke zabavo. Ali pa na primer, igrajte kakšno družabno igro. V glavnem, pojte, smejite in zabavajte se!

Izbira večerje je prepuščena vam. Seveda pa ni nujno, da več ur pripravljate slavnostno pojedino, ki bo obiskovalce tako nasitila, da bodo obtičali za mizo. Skladno z vašo temo, pripravite manjše prigrizke, ki jih servirate na velike pladnje in postopoma nosite na mizo. Tako, lahko ves večer počasi grizljate okusno hrano, vmes pa vam ostane veliko časa za prijeten klepet in ostale aktivnosti.

Družine z otroci, pripravite praznično vzdušje kar na udobju vašega kavča. Za svoje malčke pripravite lutkovno predstavo, kakšno zabavno igrico, ali ustvarjalni kotiček ter se jim ta večer resnično posvetite. Skupaj ustvarite umetnino, ki bo krasila vaš dom. Ne pozabite tudi na otroško penino in skupaj nazdravite na novo leto! Nič zato, če že nekaj ur prej. Kasneje, ko ura odbije polnoč in otroci že spijo, si vsekakor privoščite ''ta pravi''  kozarček penine, poglejte vaš najljubši film in pojejte še zadnji košček sladice, kar tako…ker lahko.

 

Nekaj namigov za igrice in ustvarjanje: http://navihancki.si/

Poskusite tudi slednje. Vse elektronske naprave to noč umaknite na stran. Stavek ''samo za hipec pogledam na telefon'', nas zna kar hitro zanesti in že smo večer zapravili za strmenje v našo mobilno napravo. Nekaj utrinkov ujemite s polaroidnim fotoaparatom, ali tistim na film, za enkratno uporabo. Tako se zagotovo ne bodo izgubile v spletnem oblaku. Lepi spomini naj trajajo večno.

Srečno!

Oglejte si tudi