Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Priporočila ob čistilnih akcijah

Že kmalu bodo ponovno pred nami spomladanske čistilne akcije. Ker lahko pri čiščenju naletimo na različne vrste odpadkov, tudi na nevarne, kot so na primer ostri predmeti in odpadki, ki vsebujejo azbest, objavljamo dvoje priporočil za varno delo vseh, ki se boste čistilnih akcij udeležili.

V navodilih so navedeni napotki za pravilno ravnanje in odstranjevanje odpadkov ter o osebni zaščiti in varovalni opremi.

Na območju Občine Luče bo tradicionalna spomladanska čistilna akcija potekala v soboto, 16. aprila 2016. Zbirno mesto je ob 8. uri zjutraj na parkirišču pred Občino Luče, kjer boste udeleženci prejeli vrečke za smeti, rokavice ter navodila v zvezi s potekom čiščenja.

Prav tako bomo na ta dan ob istem času urejali sprehajalno pot in brežino ob Savinji na Juvanovih prodih. Območje je bilo delno urejeno že lani, letos pa mu želimo dati dokončno podobo. Zasadili bomo še nekaj dreves in nato dokončno uredili okolico. Vse, ki boste sodelovali na delovni akciji, prosimo, da s sabo prinesete tudi kakšno delovno orodje (motike, grablje, lopate, samokolnice).

V primeru dežja se očiščevalna in delovna akcija prestavita za en teden, in sicer na soboto, 23. aprila 2016.

Po končani očiščevalni in delovni akciji bo za vse udeležence organiziran piknik!

Lepo vabljeni!

Oglejte si tudi