Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

60 let delovanja Planinskega društva Luče

V soboto, 7. septembra 2013, se je na Loki zbrala pisana druščina planincev, ki so se na povabilo odbornikov PD Luče udeležili slavja ob njihovi šestdesetletnici.
Praznovanje se je začelo ob 12. uri, ko je bila pri kapeli sv. Križa darovana maša za vse žive in rajne planince. Uro kasneje se je pri koči začelo uradno praznovanje.

 

Slovesno odpeti planinski himni so sledili pozdravni govori predsednika PD Luče, gospoda Rajka Nadlučnika, župana Občine Luče, gospoda Cirila Rosca, predsednice Savinjskega MDO-ja, gospe Manje Rajh ter podpredsednika Planinske zveze Slovenije, gospoda Toneta Jesenka.

 

V nadaljevanju so kulturni program z recitacijami obogatili učenci OŠ Blaža Arniča Luče ter Moški pevski zbor KUD Raduha Luče, ki so prepevali skladbe Toneta Mlačnika, v katerih je čutiti avtorjevo ljubezen do domačih planin.  

 

Kot se za takšna praznovanja spodobi, so domači planinci pogledali v svojo zgodovino in se odločili, da najbolj zaslužne za dobro delovanje društva nagradijo. Tako je bilo podeljenih enajst bronastih, dva srebrna in trije zlati častni znaki PZS.

 

Posebna društvena priznanja za dobro sodelovanje so prejeli Lovska družina Luče, Občina Luče ter OŠ Blaža Arniča Luče. Za dolgoletno delo v upravnem ali nadzornem odboru in za številne prostovoljno opravljene delovne ure so posebna priznanja prejeli Jože Dešman, Franc Kosmač in Mirko Pečovnik. Najvišje priznanje pa je pripadlo gospodu Antonu Brezniku, ki je bil eden izmed ustanovnih članov PD Luče – Solčava, ob jubileju pa so ga domači planinci razglasili za častnega člana PD Luče.

 

Številni obiskovalci Koče na Loki so praznični dan preživeli ob prijetnem druženju, dobri malici, za katero so poskrbeli planinci, ob zvokih ansambla pa so, čeprav v težkih planinskih čevljih, mnogi tudi zaplesali. Veselo razpoloženje ob praznovanju, mnogo spominov ter načrtovanje za delo v prihodnje so popotnica lučkim planincem, da bodo še naprej skrbeli za razvoj planinske dejavnosti v domačem kraju.

 

Oglejte si tudi